Tüpraş'tan, Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'ndeki Baca Ateşi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tüpraş'tan, Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'ndeki Baca Ateşi Açıklaması

Tüpraş\'tan, Fuel Oil Dönüşüm Tesisi\'ndeki Baca Ateşi Açıklaması

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde kurulu Tüpraş İzmit Rafinerisi'nin yanında yaptırılan ve geçen 15 Aralık'taaçılan Tüpraş İzmit Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nin emniyetli biçimde üretime geçmesini sağlayacak test çalışmaları sürüyor.

18.03.2015 16:15

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde kurulu Tüpraş İzmit Rafinerisi'nin yanında yaptırılan ve geçen 15 Aralık'taaçılan Tüpraş İzmit Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nin emniyetli biçimde üretime geçmesini sağlayacak test çalışmaları sürüyor. Tüpraş'tan bugün yapılan açıklamada, test çalışmalarında yeni bir aşama nedeniyle tesisin 'flare' olarak adlandırılan meşalesindeki alevin bugün ve yarın yükselebileceği belirtilerek vatandaşlar bilgilendirildi.

Tüpraş Genel Müdürlüğü Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Test çalışmaları kapsamında 18-19 Mart (bugün ve yarın) tarihlerinde yapılacak basınç düşürme operasyonu nedeniyle tesisin meşalesindeki (flare) alev boyunda yükselme olacaktır. Üretim süreçlerimize ilişkin sıra dışı bir gelişme söz konusu olmayıp, alev boyunun yükselmesi sistemleri devreye alma çalışmaları kapsamında yapılan olağan bir işlemdir. Olayın çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamakta olup, rafineri operasyonlarımızda değişiklik olmayacaktır" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüpraş'tan, Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'ndeki Baca Ateşi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement