Turhan Selçuk Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Turhan Selçuk Ödülleri Sahiplerini Buldu

Turhan Selçuk Ödülleri Sahiplerini Buldu

MUĞLA'nın Milas İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 6'ıncı Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması, ödül töreniyle son buldu.

19.09.2016 19:41

MUĞLA'nın Milas İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 6'ıncı Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması, ödül töreniyle son buldu.

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri, bugün saat 16.00'da Turhan Selçuk Karikatürlü Ev'de düzenlenen sergi açılışı sırasında verildi. Ödül törenine; CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat ve eşi Elif Tokat, etkinliğin "onur konuğu" Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, Belediye Başkan yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, karikatürist Kamil Masaracı, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ve ödüllü karikatüristler katıldı.

"SAYGIYLA ANIYORUM, ANIYORUZ"

Programın açılış konuşması Turhan Selçuk'un Eşi Ruhan Selçuk tarafından yapıldı. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ruhan Selçuk, "Karikatüristler, en karmaşık görünen konuları en yalın şekilde çizgileriyle anlatan, insanların duygu ve düşüncelerinin sözcüsü olan ve insandaki düşünce gücünü harekete geçiren çok değerli sanat insanlarıdır. Yaptıkları sadece çizgi işi değil, yürek işidir aynı zamanda. Bu vesileyle yarışmaya katılan tüm yarışmacıları selamlarken, kazanan sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Turhan Selçuk, siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel tarihe ayna tutarken; zihinlerde yeni ufuklar açan, tüm bu olguları iç içe veren temaları, çizgilerindeki ve yazılarındaki muhteşem estetikle birleştiren, karikatür dünyasında ismi altın harflerle yazılan, yaşadığı tüm güçlüklere ve bedellere rağmen ödün vermeyen bir onur abidesidir. Şimdi ve her zaman aramızda olan sevgili eşim Turhan Selçuk'u uçsuz bucaksız sevgi, özlem ve saygıyla anıyorum, anıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ ÜÇÜNCÜ YARIŞMASI

Ruhan Selçuk'un ardından söz alan Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, "Milas ölçeğinde bir ilçe için büyük öneme haiz, ilçemizin sınırlarını hatta ülkemizin sınırlarını aşan bir organizasyonun ödül töreninde beraberiz. Ne mutlu size, ne mutlu bize ki bu ödül töreninde bugün kentimiz en üst katılımıyla burada. ve Turhan Selçuk'a onun bıraktıklarına karikatür sanatına ve ilçemizin tanıtımına hep birlikte burada sahip çıkıyoruz. Bu yıl altıncısını gerçekleştirdik. Daha çok aşamalar kaydedecek, büyüyecek. Daha altıncı yılında Aydın Doğan ve Nasrettin Hoca Karikatür Yarışmalarından sonra Türkiye'nin en büyük üçüncü yarışması durumuna gelmiş durumda" dedi.

DOSTLARIMIZ OLDU

Bu yılki yarışmaya 1635 katılımın gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Tokat, "Bizim önümüzdeki yarışmaları zorlayan ve yakında da yakalaması çok muhtemelen bir karikatür etkinliğinden bahsediyoruz. Bu etkinlik sayesinde biz ilçemizin tanıtımı kadar karikatür sanatına verilen destek kadar daha farklı şeyler de kazandık. Bu süre içerisinde dünyanın birçok yerinden dostlarımız oldu. Yine bugün aramızda İran'dan, Ukrayna'dan ve Türkiye'den ödül almaya hak kazanan ve bu ödül töreni için bugün aramıza katılan değerli misafirlerimiz var. Geçmişteki dostlarımız gibi onlar da bugün bizlerin dost ailesine katıldılar. Turhan Selçuk'a, karikatüre ve Milas'a sahip çıkmaya devam ediyoruz" dedi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Başkan Tokat'ın yaptığı konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Yarışmacılara ödülleri programa katılan protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninden sonra dereceye girenlerin de aralarında yer aldığı 47 karikatürün sergilendiği karikatür sergisinin açılış kurdelesi kesildi.

51 ÜLKEDEN 435 KARİKATÜRİST

Bu yılki yarışmaya 51 ülkeden 435 karikatürist 1635 karikatürle katıldı; birinciliği Sırbistan'dan Borsilav Stankovic, ikinciliği Romanya'dan Mıhaıl Sorın Ignat, üçüncülüğü Ukrayna'dan Sergey Semendyaev kazandı. Özel ödüllerden ise Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü Muammer Olcay'a (Türkiye), Scrikss Özel Ödülü Sajad Rafeei'ye (İran), Milas Kent Konseyi Özel Ödülü Angel Boligan'a (Meksika), jüri Özel Ödülü Sergei Belozerov'a (Rusya) verildi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turhan Selçuk Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement