Turizmciler, İngiliz Tur Operatörünün İflasını Görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Turizmciler, İngiliz Tur Operatörünün İflasını Görüştü

Turizmciler, İngiliz Tur Operatörünün İflasını Görüştü
09.08.2011 16:52

Türkiye için uçuş ve tatil paketleri satan 'Holidays 4 UK' adlı İngiliz tur operatörünün iflas etmesinin ardından, yaşanabilecek krizin önüne geçilmesi için Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Türkiye için uçuş ve tatil paketleri satan 'Holidays 4 UK' adlı İngiliz tur operatörünün iflas etmesinin ardından, yaşanabilecek krizin önüne geçilmesi için Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında Marmaris, Fethiye ve Bodrum ilçelerinde bulunan turizm yetkilileri, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer'in katıldığı bir toplantı yapıldı.

Muğla Valisi Fatih Şahin'in makamında yapılan ve 3 saat süren toplantıda, batan tur operatörünün Marmaris, Fethiye ve Bodrum'a getirdiği turistlerin mağdur olmaması için alınacak önlemler görüşüldü. Toplantı sonrası GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz ve beraberindeki otelciler, Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşmek üzere Ankara'ya gitti.

87 BİN REZERVASYON YAPMIŞ

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, Muğla Valiliği başkanlığında oluşturulan kriz masasında tedbirlerin alındığını söyledi. Tur şirketinin batmasıyla ilgili olarak şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadıklarını anlatan Açıkgöz şöyle dedi:

"Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde tatillerine devam eden turistlerin geri dönüşümü, Thomos Cook ve Peninsula tur operatörlerin uçakları ile sağlanacaktır. Toplantının asıl amacı Ekim ayı sonuna kadar gelecek olan 23 bin turistin rezervasyonlarını iptal ettirmemeye çalışmaktır. Valilik ve turizmciler bu konu üzerinde çalışma yapmaktadır. İflas eden tur operatörün sadece Marmaris'e getirdiği 43 bin 400 yabancı turist mevcut. Fethiye ve Bodrum gibi turistik şehirler ile birlikte bu rakam 87 bin civarında. "

OTELCİLERİN ZARARI 150 MİLYON STERLİN

Bu krizden şu ana kadar en büyük zararı otelcilerin gördüğünü kaydeden Açıkgöz, "İflas eden tur operatörünün, Muğla'nın üç turistik ilçesinde otellere verdiği tahmini zarar 150 milyon sterlin civarındadır" dedi. Önceki yıllarda batan tur operatörlerin getirdiği turistlerde kriz yaşandığını, şimdi ise bir sorun bulunmadığını belirten Açıkgöz, yurt içi ve yurt dışındaki bir çok yetkili acente ve tur operatörleri ile görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

'TURİSTLERE İYİ DAVRANIN' MESAJI

Açıkgöz otel işletmecilerine de, iflas eden tur operatörleri ile gelen turistlerin huzurlarını bozacak davranış ve sözlerden kaçınılarak, Türk misafirperverliğinin gösterilmesi için 'uyarı' başlığı adı altında elektronik posta gönderildiğini söyledi. GETOB Başkanı Açıkgöz, Ankara'daki temaslarının ardından İngiltere'ye geçerek buradaki tur operatörleri ile görüşeceğini belirtti. - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizmciler, İngiliz Tur Operatörünün İflasını Görüştü - Son Dakika


Advertisement