Türk Diyanet Vakfı-Sen Başkanı Ünal: Cumhuriyeti Sonsuza Dek Yaşatmak Hepimizin Görevi - Son Dakika
Güncel

Türk Diyanet Vakfı-Sen Başkanı Ünal: Cumhuriyeti Sonsuza Dek Yaşatmak Hepimizin Görevi

Türk Diyanet Vakfı-Sen Başkanı Ünal: Cumhuriyeti Sonsuza Dek Yaşatmak Hepimizin Görevi

Türk Diyanet Vakfı-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

28.10.2013 11:34

Türk Diyanet Vakfı-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ünal, yayımladığı mesajda, dünya milletlerine hakkı, hukuku, adaleti ve insanlığı öğreten Türk milletinin oluşturduğu "Devlet Ebed Müddet" olan Türkiye Cumhuriyeti'nin 90 yılının hayırlı olmasını diledi.

Mesajında "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ecdadımızı şükran ve minnetle yad ediyoruz" diyen Ünal, Cumhuriyetin kuruluşuna destek veren ve önemli görevler üstlenen millete önderlik eden din görevlilerine de minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

"Müslüman nüfusların yoğun olduğu ülkelerdeki iç karışıklıklar bizleri de derinden üzmektedir" ifadelerini kullanan Ünal mesajında şunları kaydetti:

"Müslüman böyle bir zilleti asla ve asla hak etmemektedir. Akan kan Müslüman kanıdır, yok olan İslam beldeleridir ve eserleridir. Bu ülkelerin yöneticileri, din alimleri ve halkları bir an önce akıllarını başlarına almalıdırlar. Kimsenin Müslümanları ve İslam'ı böyle zelil göstermeye hakkı ve haddi yoktur. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' düsturuyla, birleştirici, kucaklayıcı ve bütünleştirici olarak Cumhuriyetimizin 90. yılında da ve nice yıllarda da gelebilecek her türlü hainlikleri yok edecek güçteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en samimi duygularımla kutluyorum. Bu kutlu mücadeleye önderlik yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve cennet bahçesine girercesine canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet varlığını sürdürecektir inşallah."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Diyanet Vakfı-Sen Başkanı Ünal: Cumhuriyeti Sonsuza Dek Yaşatmak Hepimizin Görevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement