Türk Hava Kurumundan Dost ve Kardeş Ülkeye Destek - Son Dakika
Güncel

Türk Hava Kurumundan Dost ve Kardeş Ülkeye Destek

Türk Hava Kurumundan Dost ve Kardeş Ülkeye Destek

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ünsal Ban ve beraberindeki heyet, dost ve kardeş ülke Azerbaycan'da havacılığın yaygınlaştırılması ve sevdirilmesi için önemli bir adım attı.

11.03.2012 11:56

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ünsal Ban ve beraberindeki heyet, dost ve kardeş ülke Azerbaycan'da havacılığın yaygınlaştırılması ve sevdirilmesi için önemli bir adım attı.

Azerbaycanlı gençlerin sportif havacılığın bütün dallarında eğitim alabilmesinin yanı sıra gençlere Havacılık ve Uzay alanında gerekli altyapıyı kazandıracak proje kapsamında Türk Hava Kurumu Bakü Şubesi kurulacak. Şubenin başkanlık görevini ise Türkiye Üniversiteleri Mezunları İçtimai Birliği (TUMİB) Başkanı Çingiz Bayramov'un yürüteceği belirtildi. THK Azerbaycan Bakü Şubesinin yanı sıra Türk Hava Kurumu Üniversitesinin ilk yurtdışı temsilciliği de yine Azerbaycan'da hizmete girecek.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye getirilecek öğrencilere Türk Hava Kurumu tarafından yamaç paraşüt, yelken kanat, paraşüt, planör ve model uçak dallarında eğitim verilecek. Gerekli kriterleri taşıyan öğrenciler diledikleri takdirde Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesinde Havacılık ve Uzay eğitimi alabilecek. Eğitimini tamamlayan öğrenciler iş garantisine sahip olacak ve Azerbaycan'da havacılığın gelişmesine katkı sağlayacak.

Temaslar kapsamında; Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, üst düzey Azeri yetkililer ve beraberindeki heyet eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Bakü Fahri Hiyaban'daki mezarını ziyaret etti. Heyet ayrıca, Bakü'nün Hatai semtinde bulunan Hocalı Soykırımı anıtını ve Türk Şehitliğini de ziyaret etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Hava Kurumundan Dost ve Kardeş Ülkeye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement