"Türk Tarafı Kıbrıs Sorununu Çözümsüz Bırakmayacak" - Son Dakika
Güncel

"Türk Tarafı Kıbrıs Sorununu Çözümsüz Bırakmayacak"

"Türk Tarafı Kıbrıs Sorununu Çözümsüz Bırakmayacak"

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs sorununu çözümsüz bırakamayacağını belirterek, "Hükümet olarak sorumluluklarımızın gereğini yapıyoruz."

17.05.2013 14:47

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs sorununu çözümsüz bırakamayacağını belirterek, "Hükümet olarak sorumluluklarımızın gereğini yapıyoruz. Washington ve New York'taki temaslarımızda, 2013 yılının Kıbrıs sorununun çözümü için uygun bir yıl olduğunu söyledik" dedi.

Başbakan Küçük yaptığı açıklamada, BM ile Kıbrıs sorununun çözümü konusunda tam bir anlayış birliktelikleri olduğuna dikkati çekerek, Amerika'daki temaslarında Rum tarafının çözüm yönünde cesaretlendirilmesi için Washington'un etkin rol oynamasını istediklerini kaydetti.

Küçük, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) ekonomik sorunları bahane etmek yerine müzakerelere odaklanarak kapsamlı çözümden istifade etmeyi gözönünde bulundurması gerektiğini söyledi.

Amerika'daki temaslarında Rum tarafının çözüm yönünde cesaretlendirilmesi için Washington'un etkin rol oynamasını istediğini kaydeden Küçük, hükümet olarak liderlerin 29 Mayıs'ta gerçekleştireceği sosyal içerikli toplantıyı desteklediklerini vurguladı.

-Erdoğan Obama görüşmesi-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesini değerlendiren Küçük, "Erdoğan'ın çantasındaki 5 temel konudan 1 tanesi Kıbrıs'tır" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin sıfır sorun yaklaşımı ile içte ve dışta tüm sorunlarını çözmek için çalışırken, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs sorununu çözümsüz bırakamayacağına işaret eden Küçük, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak sorumluluklarımızın gereğini yapıyoruz. Washington ve New York'taki temaslarımızda 2013 yılının Kıbrıs sorununun çözümü için uygun bir yıl olduğunu söyledik. Türkiye, tabii ki kendi sorunlarını çözmek için büyük uğraş içindedir ve özellikle Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türkiye hükümeti başarılı icraatlar ortaya koymaktadır. Ankara'nın sürdürmekte olduğu gerek iç gerekse dış konulardaki kararlılığını Kıbrıs'ta da bizimle birlikte hareket ederek göstermesi bizi memnun etmektedir. Biz, Türkiye'nin uluslararası politikalarda yürütmekte olduğu başarılı politikaların gerisinde kalmak istemeyiz. Türkiye'nin bu başarılı politikalarını sürdürdüğü dönemde Kıbrıs meselesini de hükümetimizle birlikte yürütmesinden mutluluk duyuyoruz." - LEFKOŞA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türk Tarafı Kıbrıs Sorununu Çözümsüz Bırakmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement