Türkiye ile AB Arasındaki Anlaşma Gereği 29 Mülteci Türkiye'ye İade Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye ile AB Arasındaki Anlaşma Gereği 29 Mülteci Türkiye'ye İade Edildi

Türkiye ile AB Arasındaki Anlaşma Gereği 29 Mülteci Türkiye\'ye İade Edildi
12.12.2016 15:56  Güncelleme: 18:44

Türkiye ile Avrupa Birliği anlaşması çerçevesinde, Yunanistan'ın Midilli Adasında olan 29 mülteci İzmir'in Dikili ilçesinden Türkiye'ye iade edildi.

AB ile Türkiye arasındaki imzalanan geri kabul anlaşması çerçevesinde yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce Yunanistan'ın Midilli Adasına kaçan 29 mülteci Türkiye'ye iade edildi.

KIRKLARELİ'NDEKİ KAMPA GÖNDERİLDİLER

Mülteciler, gemiyle Dikili Sahil Güvenlik botu eşliğinde Dikili Limanına getirildi. Mültecilerin tamamının yetişkin erkek olduğu belirtilirken, karaya çıkartılan çoğunluğu Pakistanlı, Cezayir ve Afganistan uyruklu oldukları öğrenilen mülteciler sağlık taramasından geçirildi. Mülteciler, parmak izlerinin alınmasının ardından da kimlik tespitleri yapıldıktan sonra Kırklareli'ndeki kampa gönderildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye ile AB Arasındaki Anlaşma Gereği 29 Mülteci Türkiye'ye İade Edildi - Son Dakika


Advertisement