Türkiye Mezunu Kosovalı Gençlere Tika'dan Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Mezunu Kosovalı Gençlere Tika'dan Girişimcilik Eğitimi

Türkiye Mezunu Kosovalı Gençlere Tika\'dan Girişimcilik Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Mezunları Derneği (TÜMED) işbirliğinde gerçekleştirilen Girişimcilik Eğitimi Programıyla Türkiye’deki üniversitelerden mezun olmuş 38 gence Kosova’da, Türkiye’den gelen uzmanlarla eğitim düzenledi.

04.05.2015 11:47

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Mezunları Derneği (TÜMED) işbirliğinde gerçekleştirilen Girişimcilik Eğitimi Programıyla Türkiye'deki üniversitelerden mezun olmuş 38 gence Kosova'da, Türkiye'den gelen uzmanlarla eğitim düzenledi.

TİKA işsizliğin ciddi bir sorun olarak karşımıza çıktığı Kosova'da istihdam artırıcı projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamdaTİKA-Türkiye MezunlarıDerneği (TÜMED)işbirliğinde Türkiye'de eğitim almış 38 Kosovalı gence Girişimcilik Eğitim Programı düzenlendi.

Türkiye'den gelen uzmanlar, Abdülkadir Özbek, Yavuz Yiğit ve Hakan Turgut, "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var", "Nasıl Başardılar" ve "Kendi İşini Kurma ve Yönetme Sanatı" eğitim başlıkları ile gençlere girişimciliğe ilişkin teoriyi ve tecrübelerini aktardılar. Eğitim Programı, 4 gün ve 8 seans olarak iki hafta sonu olacak şekilde gerçekleşti.

Girişimcilik Eğitimi Programınıbaşarıyla tamamlayanlar için bir sertifika töreni düzenlendi. Geniş bir katılımla gerçekleşen sertifika töreninde eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 30 genç sertifikalarını aldı. Açılış konuşmalarından önce sunulan video gösteriminde dört gün sekiz seans süren girişimcilik eğitimi boyunca gençlere verilen eğitimden kısa karelere yer verildi.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Mezunlar Derneği Başkanı Cengiz Çesko, Türkiye mezunlarına TİKA desteği ile girişimcilik eğitiminin verilmesinin gençlerin istihdamına yönelik öneminden bahsetti. Konuşmasının devamında Çesko, eğitime 70 gencin ilgi gösterdiğini ancak istenilen koşulları yerine getiren 38 gencin girişimcilik eğitimine tabi tutulduğunu bildirdi. Çesko, bu tür eğitimlerin devamını dilerken ileride bu tür eğitimlerin Türkiye mezunlarıyla sınırlı kalmayacağını söyledi.

TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA'nın Balkanlarda restorasyon projelerinin yanı sıra tarım, sağlık, üretim ve istihdam alanında da projeler gerçekleştirdiğini söyledi. Bu çerçevede, TİKA'nın Kosova'da insan kaynaklarının geliştirilmesi konusunda da önemli projelere imza attığını söyleyen Maskan, Girişimcilik Eğitimi projesinin de bu kapsamda olduğunu belirtti.

Sertifika törenine katılan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Girişimcilik Eğitiminin Kosova'da gençlerin ekonomik alanda daha üretken olmalarına, kaynakları daha etkin kullanmalarına ve Kosova'yı daha müreffeh bir ülke konumuna getirmek için faydalı olacağını belirten Koru, genç bir ülke olan Kosova'da gençlerin her alanda daha aktif olmaları gereğine vurgu yaptı. Koru, Kosovalı soydaşların ülkenin kalkınmasına ve Türkiye-Kosova arasında bir gönül köprüsü olarak ikili ilişkilere katkılarından mutluluk duyduğunu ifade etti. Naci Koru konuşmasının sonunda bu etkinliği düzenleyen TİKA ve TÜMED yetkililerini de kutladı.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova'da ekonomik durumu göz önünde bulundurarak istihdam konusunun önemine işaret etti. Girişimcilik eğitiminin bu çerçevede ayrı bir önemi olduğunu belirten Yağcılar, bu tür projelerin devamını dileyerek, eğitimi düzenleyenleri tebrik etti.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençler sertifikalarını, hazır bulunan yetkililerin elinden aldı. Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Mezunu Kosovalı Gençlere Tika'dan Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement