Türkiye ve Makedonya Arasında Eğitim İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Türkiye ve Makedonya Arasında Eğitim İşbirliği

Türkiye ve Makedonya Arasında Eğitim İşbirliği

Anadolu Üniversitesi ile Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

17.02.2013 17:27

Anadolu Üniversitesi ile Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te anlaşmaya, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar imza koydu.

Prof. Dr. Kerim Banar, burada yaptığı konuşmada, iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandığını, bu işbirliği çerçevesinde, akademik işlerin yanı sıra Makedonya'daki öğrencilere hizmet sunumunda Uluslararası Balkan Üniversitesi'nden de destek alacaklarını, kendilerinin de üniversite olarak Uluslararası Balkan Üniversitesi'ne destek vereceklerini söyledi.

Makedonya'daki eğitim faaliyetini başarıyla sürdürdüklerini ifade eden Banar, "Makedonya'da eğitime, 2012-2013 akademik yılında başladık. İlk ara sınavlarımızı başarıyla tamamladık. Bu sınavlara katılım oldukça yüksekti. Yüzde 95'in üzerinde öğrenci sınava katıldı. Mart ayı içerisinde de final sınavlarını yaptıktan sonra yeni dönemin kayıtlarına başlayacağız. Tüm Makedonya'nın desteğiyle bu programın çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi heyetinde yer alan Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörü Atilla Doğan da üniversitenin Makedonya'daki faaliyetlerine değindi. Atilla Doğan, "Burada Türkçe bilen vatandaşların, soydaşların bu hizmetlerden faydalandığını gördük. Bu hizmetler her yıl devam edecek. Uzaktan öğretim bu coğrafyada çok fazla bilinmiyor. Ancak uzaktan öğretimin özellikle kişilerin bulundukları yerleri, işleri, ortamları terk etmeden kendi kendine Türkiye'de hazırlanmış içerik bakımından çok zengin kitaplarıyla eğitim veren özelliği var" dedi.

Muhabir: Mürteza Sulooca

Yayıncı: Serkan Fidan - ÜSKÜP

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ve Makedonya Arasında Eğitim İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement