Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'ne Kütüphane - Son Dakika
Güncel

Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'ne Kütüphane

Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü\'ne Kütüphane

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’ne kurulan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

05.09.2015 11:19

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'ne kurulan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile TİKA arasında devam eden işbirliği kapsamında TİKA'nın Türkmenistan'daki faaliyetlerinin 22. yılı anısına kurulan "Türkmenistan- Türkiye Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi" düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Türkmenistan'da eğitim-öğretim yılının başlangıcı olan ve aynı zamanda "Bilim ve Öğrenciler Günü" olarak kutlanan 1 Eylül'de gerçekleştirilen açılış törenine Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Hacıyev, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye'nin Türkmenistan Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Rektörü Baba Zahirov ile Türk ve Türkmen yetkililer katıldı. Enstitüsü öğrenci ve öğretmenlerinin de yoğun katılım sağladığı tören, Enstitüsü Rektörü Baba Zahirov, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ve Türkmenistan Büyükelçisi Mustafa Kapucu'nun açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmaların akabinde açılışı yapılan kütüphane içerisinde TİKA tarafından temin edilen bilgisayarlarda çalışan öğrenciler, kütüphanedeki çalışma ortamına ilişkin Türkçe bilgi sunarak Türkmenistan'ın milli şair ve gönül adamı Mahtumkulu ile Yunus Emre ve Karacaoğlan'dan Türkçe şiirler okudular.

Türkmenistan-Türkiye Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi'nde uluslararası ilişkiler, tarih, edebiyat, hukuk, işletme, gazetecilik alanları başta olmak üzere 4 binden fazla kitabın yanı sıra, öğrencilerin araştırmalarında istifade edecekleri bilgisayar, fotokopi makinesi, akıllı tahta gibi modern ekipmanlar da hizmete sunuldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'ne Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement