Twitter Diktatör Deviriyor - Son Dakika
Güncel

Twitter Diktatör Deviriyor

Twitter Diktatör Deviriyor

TBD Başkanı Karadağ: "Arnavutluk, Tunus ve Mısır'daki Twitter Devrimidir"

17.02.2011 13:04

TÜRKİYE Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, internetin dünyada artık herşeyi değiştirmeye başladığını belirterek, " Facebook, Twitter diktatör deviriyor. Son Tunus, Arnavutluk ve Mısır twitter devrimidir" dedi. TBD ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) ortaklığıyla hazırlanan 'İnternet girişimciliği ve e-ticaret eğitimi atölyesinin tanıtımı Palan Otel'de yapıldı. 'Doğunun Yıldızları' temasıyla düzenlenen tanıtım toplantısında saygı duruşu için ayağa kalkan davetliler, bir süre İstiklal Marşı'nın okunmasını beklediler. Sistemdeki arıza yüzünden İstiklal Marşı çalınamayınca devreye giren Vali Sebahattin Öztürk, ERVAK üyesi eğitimci Çetin Şengül'e seslenerek, "Hoca sen okut" dedi. Çetin Şengül'ün İstiklal Marşı'nın yarısını söyletti. Bu sırada ses sisteminin düzeltilmesi sonucu davetliler, İstiklal Marşının tamamını bu kez banttan dinleyerek tamamladılar.

"ARNAVUTLUK, TUNUS VE MISIR'DA YAŞANAN TWITTER DEVRİMİ"

Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Vekili Prof.Dr. Sebahattin Tüzemen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende 'Doğunun Yıldızları' projesi hakkında bilgi veren TBD İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, internetin artık dünyada herşeyi değiştirdiğini belirtti. Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'in diktatörleri devirdiğine dikkat çeken Levent Karadağ, "Son Tunus, Arnavutluk, Mısır bir Twitter devrimidir. İnsanlar medyanın sansürlendiği ortamlarda twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde. İnternette paylaştıkları fotoğraflar bütün dünyaya yayıldı. Diktatörler sıkıntı çekmeye başladı. Arap ülkelerinde devrimler, sosyal medyanın ilk devrimi olarak tarihe geçti" diye konuştu.

3,5 MİLYON KİŞİ EŞ ARIYOR

Wikileaks'in elinde bulunan 251 bin belgeden yayınlanan 842 tanesinin dünyada kıyametleri kopardığına işaret eden Karadağ, Türkiye'de 70 milyon kişinin bilgisinin bir kişinin evinde bulunduğunu iddia etti. İnternetten ciddi şekilde korunmak gerektiğini anlatan Karadağ, ABD Başkanı Barack Obama'nın son seçimleri sosyal medya ile kazandığını savundu. Obama'nın twitterde 4 milyon 485 bin takipçisi olduğuna dikkati çeken Karadağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de twitter de sayfası olduğunu hatırlattı. İnternet kullanıcı sayısının 30 milyona ulaştığı Türkiye'de 3,5 milyon kişinin sanal ortamda eş aradığını vurgulayan Karadağ, internetle ilgili şu bilgileri verdi:

"E posta adresi olanların sayısı 30 milyonu aştı. Popüler Amerikan sitelerinden Youtube'de 14'ncü, twitter de 6'ncı, Facebook ta ise 3'ncüyüz. İnternete giren Türk insanının yüzdeç 93'ü video seyrediyor, fotoğraf paylaşıyor. Devlet artık her hizmetini e-devlet sistemine koymaya başladı. 3,5 milyon kişi sanal ortamda eş arıyor. İstanbul'da kurulan yeni bir internet sitesi ticareti alt üst etmeye başladı. Ekşi sözlük herşeyi değiştiriyor, gazetecilik ve medyayı da değiştirmeye başladı."

DOĞU'NUN YILDIZLARI YETİŞECEK

ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Erzurum'da sınavla belirlenecek 15-29 yaş arasındaki 44 gencin 288 saat sürecek bir eğitime alınacaklarını belirtti. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan 10 kişinin İstanbul'da e-ticarette öncü olan şirketlerde bir ay kurs göreceğini kaydeden Erdal Güzel, internet girişimciliği ve e-ticarette doğunun yıldızlarını yetiştireceklerini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Twitter Diktatör Deviriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement