Uaü, Ortadoğu'daki Öğrencileri Üniversiteye Çekmeyi Hedefliyor - Son Dakika
Güncel

Uaü, Ortadoğu'daki Öğrencileri Üniversiteye Çekmeyi Hedefliyor

Uaü, Ortadoğu\'daki Öğrencileri Üniversiteye Çekmeyi Hedefliyor

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ortadoğu'daki öğrencilerin Türkiye'de okumasının sağlanması halinde bölgede barışın sağlanabileceğini belirterek, "Ülkeye 300 bin yabancı öğrenci çekersek ülkelerine döndüklerinde dostumuz olur, ticaretimiz gelişir." dedi.

07.02.2017 14:08

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ortadoğu'daki öğrencilerin Türkiye'de okumasının sağlanması halinde bölgede barışın sağlanabileceğini belirterek, "Ülkeye 300 bin yabancı öğrenci çekersek ülkelerine döndüklerinde dostumuz olur, ticaretimiz gelişir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen aralık ayında UAÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yüksek, bir alışveriş merkezinde üniversiteye ait katta düzenlenen toplantıda, Antalya'daki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör Yüksek, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TBMM'yi bombalayan ve halka ateş edenleri görünce, daha önce eğitim verilen bazı kişilere vatan, ülke ve insan sevgisini yeterince öğretemediklerinin ortaya çıktığını söyledi. Üniversitede geçmişte Fetullahçı Terör Örgütü'ne ilişkin bazı sıkıntılar olduğu için kendisinin buraya gönderildiğini anlatan Yüksek, sorunu çevre ülkelerden öğrencileri üniversitelerine çekerek çözmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Özellikle Ortadoğu'dan gelen öğrencileri önemsediklerini belirten Yüksek, şöyle konuştu:

"Ortadoğu'daki öğrencileri ülkemizde okutursak, bölgede barışı sağlayabiliriz. Ülkeye 300 bin yabancı öğrenci çekersek, ülkelerine döndüklerinde dostumuz olur, ticaretimiz gelişir. Bu üniversiteyi bu nedenle de seçtim. Geçmişle uğraşmayı vakit kaybı olarak görüyoruz. Biz burada güçlü bir kadro kuralım, 10 bin öğrenci sayısına ulaşalım. Antalya'ya yabancı öğrenci gelir. Bu artıyı kullanarak, yüzde 25 öğrenci ve hocası yabancı olan bir ortam oluşturalım istiyoruz. Bütün güçleri bir araya getirerek, bir sinerji oluşturarak, Antalya'nın marka bir şehir olmasına katkı yapalım istiyoruz."

Yüksek, 5 fakülte ve 11 bölümde okuyan 2 bin 500 öğrencileri olduğunu, bunların arasında da 80 ülkeden 380 yabancı öğrenci bulunduğunu kaydetti. Yüksek, "Bir şeyi itiraf etmek lazım, bu 80 ülkeden gelen öğrenciler, bu örgütün okullarından gelen öğrenci." dedi.

Üniversite bünyesinde tıp fakültesi ve ona bağlı 200 yataklı bir hastane açmayı planladıklarını belirten Rektör Yüksek, 3 yılda 10 bin öğrencisi olan ve 2 bin 500'ü yurt dışından gelen bir üniversite olarak, üzerlerindeki FETÖ algısını atmak istediklerini dile getirdi.

UAÜ'ye yönelik FETÖ algısı

Prof. Dr. Yüksek, bir soru üzerine FETÖ soruşturmaları kapsamında üniversiteye yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar olduğuna da işaret etti. Yüksek, "Bu algıyı yıkmak için sizleri, sivil toplum kuruluşlarını, buradaki sanayicileri üniversiteye ne kadar çok getirirsek, onların çocuklarını bu okulu kazanmaya özendirirsek, üzerimizden bu algıyı atarız." dedi.

UAÜ'ye yurt dışından gelen öğrencilerin üniversiteden atılıp atılmayacağı sorusu üzerine Yüksek, bu gençlerin bir suçunun olmadığını söyledi. Çocukların nereye kanalize edilirlerse oraya gittiklerini anlatan Yüksek, "Çocuklara gerçekleri göstermeliyiz, onları dışlayarak vatan haini yapamayız. Onları kazanmamız lazım. Bu akıl tutulması, akıl satılması, körlük kolay aşılabilecek bir şey değil." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uaü, Ortadoğu'daki Öğrencileri Üniversiteye Çekmeyi Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement