Üç PKK'lı Kadın İçin Diyarbakır'da Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Üç PKK'lı Kadın İçin Diyarbakır'da Tören Düzenlendi

Üç PKK\'lı Kadın İçin Diyarbakır\'da Tören Düzenlendi

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Diyarbakır Batıkent Meydanı'ndan cenaze töreni düzenlendi Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez...

17.01.2013 14:48

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Diyarbakır Batıkent Meydanı'ndan cenaze töreni düzenlendi Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Diyarbakır Batıkent Meydanı'ndan cenaze töreni düzenlendi. Barış mesajlarının verildiği tören olaysız bir şekilde sona erdi.

Dün akşam İstanbul'dan Diyarbakır'a getirilen ve merkez Bağlar ilçesindeki Özel Bağlar Hastanesi morguna kaldırılan cenazeler, bugün belediyeye ait cenaze araçlarıyla törenin yapılacağı alana taşındı. Cenazelere, BDP'li milletvekilleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu grup, törenin yapılacağı Batıkent Meydanı'na kadar kortej halinde yürüyerek eşlik etti. Büyük bir kalabalığın karşıladığı cenazeler, Batıkent Meydanı'na getirildi. Alanda cenazeler için bir platform hazırlanırken, tabutların PKK Bayrağına sarıldığı görüldü.

Cenaze törenine katılanların siyah kıyafetleri üzerine beyaz tülbent ve şal taktıkları görüldü. Tören alanında "Hepimiz Sakine'yiz", "Hepimiz Fidan'ız", "Hepimiz Leyla'yız" yazılı pankartlar ile "Savaşın kazananı barışın kaybedeni olmaz" yazılı pankart dikkat çekti. Tören alnında sık sık "Şehid namırın (Şehitler ölmez)" ve "PKK halktır halk burada" şeklinde sloganlar atıldı.

Törende, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve BDP'li milletvekilleri birer konuşma yaptı. Demirtaş alandakilere Türkçe, Baydemir ise Kürtçe olarak seslendi. Konuşmalarda, barış mesajı verilirken, Kandil'e düzenlenen hava operasyonuna ise tepki gösterildi. Tören alanında barış simgesi olarak beyaz güvercinler uçuruldu. Tören boyunca sağduyu çağrıları yapıldı.

Öte yandan tören için geniş güvenlik önlemleri alınırken, kentte esnafların kepenklerini kapattığı görüldü. TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de tören boyunca bekletildi. Bir polis helikopteri de güzergah boyunca uçuş yaptı.

Cenazeler törenin ardından ambulanslarla memleketlerine gönderildi. Sakine Cansız Tunceli'de, Fidan Doğan Kahramanmaraş Elbistan'a ve Leyla Söylemez Mersin'de toprağa verilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Üç PKK'lı Kadın İçin Diyarbakır'da Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement