Ukrayna'nın "Bağlantısız Ülke" Statüsünden Vazgeçmesi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ukrayna'nın "Bağlantısız Ülke" Statüsünden Vazgeçmesi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Ukrayna\'nın "Bağlantısız Ülke" Statüsünden Vazgeçmesi

Rusya Başbakanı Medvedev: "Ukrayna'nın bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmesi NATO'ya üye olmak anlamına geliyor ve bu Ukrayna'yı Rusya'nın potansiyel düşmanına dönüştürecek"

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Ukrayna'nın "bağlantısız ülke" statüsünden vazgeçmesinin NATO'ya üye olmak anlamına geldiğini ve bunun Ukrayna'yı Rusya'nın potansiyel düşmanına dönüştüreceğini söyledi.

Medvedev, yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmesine yönelik, "Bu karar, NATO'ya üye olmak anlamına geliyor ve bu Ukrayna'yı Rusya'nın potansiyel düşmanına dönüştürecek" dedi.

ABD başkanlarına istedikleri zaman Rusya'ya yaptırım hakkı tanıyan yasaya da değinen Medvedev, bu yasanın Rusya-ABD ilişkilerini onlarca yıl "zehirleyeceğini" savundu.

Her iki kararın da olumsuz sonuçlar doğuracağını belirten Medvedev, Rusya'nın bunlara karşılık vermek zorunda kalacağını ifade etti. - Moskova

Kaynak: AA