Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

12.06.2014 14:48

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Poroşenko'nun istikrarı sağlamak için kredisi var ve bunu kullanmalı"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun ülkesinde istikrarı sağlamak için kredisi olduğunu ve bunu kullanması gerektiğini söyledi.

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Lavrov, "Ukrayna'ya barış gücü gönderilsin demiyoruz ancak işlerin o noktaya geldiğini düşünüyoruz. Poroşenko'nun istikrarı sağlamak için kredisi var ve bunu kullanmalı" dedi.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların silah bırakmaya hazır olduklarını savunan Lavrov, bunun için ilk adımı Kiev yönetiminin atması gerektiğini kaydetti.

Rus Bakan, ülkesinin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na Ukrayna'daki operasyonların durdurulmasına yönelik yeni bir tasarı sunacağı bilgisini de paylaştı. Lavrov ayrıca, Ukrayna'nın doğusunda yürütülen operasyonlarda, ordunun yasaklı bomba kullandığı yönündeki iddiaların derhal araştırılmasını istedi.

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların elinde bulunan bölgelerde ayrılıkçılara karşı askeri operasyonlarını sürdürüyor. Ukrayna askerlerince kuşatılan, ayrılıkçıların elindeki binaların günlerdir havadan vurulduğu bölgede, özellikle Slavyansk kentindeki siviller kenti terk etmeye çalışıyor. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika


Advertisement