Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

"Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin "Başbakanı" Boroday, ateşkesin 72 saat süreyle uzatılması yönündeki karara uyacaklarını bildirdi.

27.06.2014 23:49

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların kurduğu "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin "Başbakanı" Aleksander Boroday, ateşkesin üç gün süreyle uzatılması yönündeki karara uyacaklarını bildirdi.

Ria Novosti'nin haberine göre Boroday, Ukrayna eski Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Donetsk ve Lugansk bölgelerini temsilen Viktor Medvedçuk, Rusya'nın Kiev Büyükelçisi Mikail Zurabov ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Temsilcisi Heidi Tagliavini ile düzenlediği basın toplantısında, 20 Haziran'da başlayan ateşkesin 30 Haziran'a kadar uzatılması yönünde karar aldıklarını ifade etti.

Boroday, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun ateşkesi 72 saat süreyle uzattığını iddia ederek, kendilerinin de bu karara uyacaklarını belirtti.

Bu arada, "Donetsk Cumhuriyeti Valisi" Pavel Gubarev ile "Donetsk Cumhuriyeti Savunma Bakanı" İgor Girkin, sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, Boroday'ın açıkladığı ateşkesin uzatılması yönündeki karara uymayacaklarını duyurdu.

Gubarev, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada  ateşkesin uzatılmasının Ukrayna hükümetine yarayacağını, üç gün içinde Ukrayna ordusunun saldırı için hazırlık yapacağını iddia ederek  bu nedenle ateşkese uymayacaklarını dile getirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, 20 Haziran'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki bölgelerde devam eden operasyonlara 27 Haziran saat 22.00'ye kadar ara vererek ateşkes kararı aldıklarını duyurmuş, ayrılıkçılar da ateşkes kararına uymuş, bugün sona eren ateşkes kararının ardından çıkan haberlerde Poroşenko'nun ateşkesi 72 saat daha uzatacağı iddia edilmişti. - Ukrayna

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement