Uludere Kaymakamı Sevgi Gösterileriyle Görevine Başladı - Şırnak 1 - Son Dakika
Güncel

Uludere Kaymakamı Sevgi Gösterileriyle Görevine Başladı - Şırnak 1

Uludere Kaymakamı Sevgi Gösterileriyle Görevine Başladı - Şırnak 1

3 gün önce saldırıya uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bugün görevine başladı.

03.01.2012 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak sınırındaki hava operasyonda ölen 35 kişinin taziyesine gittiği Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nde 3 gün önce saldırıya uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bugün görevine başladı.

Şırnak'tan uzun araç konvoyu ve sevgi gösteriyle ilçeye gelen Yavuz, "Uludere deyince aklıma asla o provokatörler gelmeyecektir. Aklıma sade ve sadece canı pahasına beni koruyan mert oğlu mert Uludereliler alıma gelecektir. Sizden bir istirhamım 35 can hatırına lütfen alkış yapmayın. Alkış istemiyorum. 35 can benim yüreğimi parçalıyor benim kafamın kırılması asla ve asla beni üzmüyor. O canlar beni daha çok üzüyor" dedi.

Şırınak'ın Uludere İlçesi sınırındaki hava operasyonunda ölen 35 kişinin Gülyazı Köyü'ndeki taziyesine giden ve bir grubun taşlı ve yumruklu saldırısında yaralanan Uludere Köymakamı Naif Yavuz, bugün görevine başladı.

Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi gören ve bir otelde dinlenen Yavuz, bugün kendisini karşılamaya gelen Uluderelilerin alkışları arasından otelden çıktı. Uzun bir araç konvoyu ile Uludere'ye hareket eden Kaymakam Yavuz'u geçtiği köy ve beldelerde vatandaşlar ve öğrenciler alkışlarla selamladı.

Sevgi gösterileri arasında Uludere Kaymakamlığı önüne gelen Naif Yavuz, burada kendisini karşılayan yaklaşık 2 bin kişiye teşekkür ederek gösterdikleri yakın ilgi ve alaka nedeniyle şükranlarını sundu.

Vatandaşlardan alkış yapmamalarını isteyen Yavuz, şöyle dedi: "Şunu bilmenizi isterim ki, 35 can hala yüreğimi yakmakta. ve şunu tekrar istiyorum ki, benim aklıma Uludere denince hiçbir zaman ama hiçbir zaman bana taş atanlar gelmeyecektir. Benim için canını feda eden, benim için taş yiyen, benim için parmakları kırılan benim için kafası kıran insanlar mert, mert oğlu mert Uludereliler aklıma gelecektir. Bir avuç insanlar bizi asla bölemeyecektir. Göstermiş olduğunuz bu yakın ilgi ve alakadan dolayı tekrar tekrar; çok üzüldüğünüzü biliyorum, gençlerinizin çok üzüldüğünü biliyorum. Belki onlarca cenaze sahibi beni arayarak çok üzüldüklerini bildirdiler. Kendi evlatlarından daha çok benim için yas tuttuklarını belirttiler. Onlara da şükranlarımı arz ediyorum. Metanetlerinden dolayı kendilerini kutluyorum onların evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Kendilerine de sabrı niyaz cemiz ediyorum. Ben ve devletin Uludereliyi ve Şırnaklıyı çok seviyor. Sizlerinde bizi çok sevdiğinizi iyi biliyoruz. O gün bunu gösterdiniz. Tekrar söylüyorum özellikle altını çizerek söylüyorum. Uludere deyince aklıma asla o provokatörler gelmeyecektir. Aklıma sade ve sadece canı pahasına beni koruyan mert oğlu mert Uludereliler alıma gelecektir. Sizden bir istirhamım 35 can hatırına lütfen alkış yapmayın. Alkış istemiyorum. 35 can benim yüreğimi parçalıyor benim kafamın kırılması asla ve asla beni üzmüyor. O canlar beni daha çok üzüyor"Daha sonra makamına geçen Kaymakam

Yavuz, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son 3 gündür çok yorulduklarını belirten Yavuz, yarım kalan işleri bulunduğunu söyledi.

Yavuz, şöyle dedi: "Durumu tekrar gözden geçirip ona göre işime devam edip etmeyeceğime karar vereceğim. Önümüzdeki hafta zaten programlanmış bir program için Ankara'ya gideceğim. 10 gün önce yaptığımız hizmetlerden dolayı yılın idarecisi seçilmiştik. O program dahilinde Ankara'ya gideceğiz. Sonraki aşamalara ondan sonra karar vereceğiz. Sağlığım çok iyi. Bütün Şırnaklılara, özellikle bize teveccüh gösteren bütün hemşerilerime, beni arayan saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül' sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beye, sayın Meclis Başkanımız Cemil Çiçek Bey'e, beni arayan bütün valilerimize, müsteşarlarımıza şahsım ve ailem adına şükranlarımı arz ediyorum. Basından tek ricamız nolur sadece linç edenleri değil, bakın şuanda aramızda olan insanlarda var. Kafasında 10 tane dikiş olan, parmağı kırılan insanlar var. ve bunu yaparken bilerek yaptılar kafalarının, kollarının parmaklarının kırılacağını bilerek yaptılar. Ama bunu yapan insanlar kime vurduklarını kimi taşladıklarını kimi öldürmeye çalıştıklarını bilmeyen insanlar. Dolayısıyla biz madalyonun öbür tarafına bakıyoruz. Benim için hayatını hiçe sayan insanlar daha değerlidir"

Bugünü makamında geçireceğini belirten Yavuz, bu hafta izin kullanmayacağını ancak önümüzdeki hafta daha önceden planlanan programa katılmak üzere Ankara'ya gideceğini söyledi.

Bu arada Taşdelen Köyü Muhtarı Fikret Kaya ile Şenoba Korucubaşı Hazım Babat, Yavuz'a geçmiş olsun dileklerini ileterek yapılan saldırıyı kınadılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludere Kaymakamı Sevgi Gösterileriyle Görevine Başladı - Şırnak 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement