ULUSKON, 132 bin depremzedeye barınma imkanı sağlamayı hedefliyor - Son Dakika
Güncel

ULUSKON, 132 bin depremzedeye barınma imkanı sağlamayı hedefliyor

ULUSKON, 132 bin depremzedeye barınma imkanı sağlamayı hedefliyor

ULUSLARARASI Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON), Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan vatandaşlar için harekete geçti.

13.03.2023 11:44  Güncelleme: 11:50
ULUSLARARASI Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON), Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan vatandaşlar için harekete geçti. ULUSKON yönetimi, konfederasyon üyesi iş insanlarının desteği ile yurt dışından temin edilecek 16 bin 500 modüler konutla, 132 bin depremzedeye barınma imkanı sağlayacak.

ULUSKON, AFAD ile koordineli olarak depremzedelerin modüler konut ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. ULUSKON tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD ve İsveç'te belirlenen üretim noktalarında ULUSKON tarafından başlatılan 16 bin 500 modüler konutun üretim sürecinin nisan ayının ortalarında tamamlanacağı ifade edilerek, "Yurt dışından demonte olarak temin edilecek modüler konutların, deniz, kara ve hava yoluyla Türkiye'ye girişleri için AFAD, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları ile koordinasyon ve alınması gereken izinler, yerine getirmesi gereken prosedürler, ULUSKON tarafından takip edilmektedir. Devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarından gerekli izinlerin alınmasını takiben, konutların Türkiye'ye getirilmesi aşamasına süratle geçilecektir" denildi.

'132 BİN KİŞİYE BARINMA İMKANI'

Açıklamada, modüler konutların üretimi ve Türkiye'de kurulum süreçlerinin, AFAD'ın yönlendirmeleri ve kararları doğrultusunda yürütüleceği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Deprem bölgelerimizde, AFAD tarafından gösterilecek noktalarda, ULUSKON tarafından kurulması öngörülen modüler konut kentlerin inşa süreci tamamlandığında, toplamda 132 bin depremzede barınma ve konforlu bir yaşam imkanı sağlanacak. Hazır paketler halinde tedarik edilecek modüler konutlar, profesyonel ekipler tarafından kurulacak ve depremzedelere teslim edilecek. Modüler Konut Mahallerinde, geçici klinik ve yönetim ofisleri de ULUSKON tarafından kurulacaktır. Her bir modüler konutta, toplamda 8 depremzede yaşayabilecek. Depremzedelerin, normal konut konforunda yaşam sürmelerini sağlayacak evsel ekipmanlarla modüler konutlar donatılacaktır. Her birinde standart donanım olarak mutfak aletleri de bulunacaktır. Her bir konut mutfağında, bulaşık makinesi, buzdolabı ve fırın gibi demirbaşların olması sağlanacaktır. Kendilerine kalıcı konutlar inşa edilinceye kadar, bu modüler konutlarda süresiz barınmaları mümkün olabilecek. Lamine ahşap yapı blokları/tabakaları halinde gelen fabrikasyon ürünlerle kurulan modüler konutlar, asgari 50 yıl dayanacak özellikte olacak. Monte ve de-monte olabilen bu modüler yapıdaki konutlar, depremzedelerin kalıcı konutlarına kavuşmalarını takiben, yine ULUSKON ekipleri tarafından yerinde sökülerek, bir başka doğal afet esnasında kullanılmak üzere, uygun ortamlarda depolanacak."


- Ankara
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ULUSKON, 132 bin depremzedeye barınma imkanı sağlamayı hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement