Üniversitelilerden Görme Engelliler İçin Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika
Güncel

Üniversitelilerden Görme Engelliler İçin Sosyal Sorumluluk Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kütüphaneden detaylar Öğrencilerin kitap okuması Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ın konuşması Amasya Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar'ın konuşması Üniversitelilerden görme engelliler için sosyal sorumluluk projesi Amasya Üniversitesi öğrencileri, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında üniversiteyi ziyaret eden Altı Nokta Körler Derneği üyelerine kitap okudu Amasya Üniversitesi öğrencileri, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya geldikleri görme engelliler için kitap okudu.

13.01.2016 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kütüphaneden detaylar

Öğrencilerin kitap okuması

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ın konuşması

Amasya Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar'ın konuşması Üniversitelilerden görme engelliler için sosyal sorumluluk projesi

Amasya Üniversitesi öğrencileri, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında üniversiteyi ziyaret eden Altı Nokta Körler Derneği üyelerine kitap okudu

Amasya Üniversitesi öğrencileri, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya geldikleri görme engelliler için kitap okudu.

Altı Nokta Körler Derneği üyeleri, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında Amasya Üniversitesi Gönüllülük Kulübünü ziyaret etti. Gönüllü öğrencilerin görme engellilere bir süre kitap okuduğu ziyaretin ardından etkinliğe katılanlar üniversite yemekhanesinde yemek yedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engellilerle bir arada bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi. Yıl içerisinde birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını belirten Orbay, şunları kaydetti:

"Görme Engeliler Haftası dolayısıyla engelsiz bir yaşama dikkat çekmek için etkinlikler düzenledik. Bugün de görme engelli kardeşlerimize, öğrenci arkadaşlarımız kitap okudu. Dönem içerisinde üniversitemiz bünyesinde bulunan Gönüllülük Kulübü üyeleri, engelli kardeşlerimize bilgisayar kursu, KPSS kursu gibi hizmetler veriyor. Üniversite kütüphanesinde görme engelli öğrencilerimizin kitap okuması için görme engelli ünitesi oluşturduk. Bu hizmetten sadece öğrencilerimiz değil, Amasya'da yaşayan bütün vatandaşlarımız yararlanıyor. 2016 yılında engelsiz üniversite olma yolunda ilerliyoruz."

Amasya Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Amasya Üniversitesinin engellilerle ilgili önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

Üniversitenin verdiği hizmetlerin birçoğundan yararlandıklarını bildiren Demiryarar, "Derneğimizin temel hedefi eğitimdir, o yüzden bu tür etkinlikler bizi mutlu ediyor" dedi.

Bağımsız hareket sorununu çözmüş, öz güvenli, üreten, geliştiren, geleceğe umut besleyen bireyler yetiştirmek ve engelsiz bir yaşam için mücadele verdiklerini anlatan Demiryarar, engellilerin topluma adapte olması, bu tür ortamlarda bulunmasının öz güven artışı sağladığını kaydetti.

Üniversitelilerden Görme Engelliler İçin Sosyal Sorumluluk Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversitelilerden Görme Engelliler İçin Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement