Ünlü ODTÜ'lüler Kamera Önünde Bizler Dünyayı Değiştirebiliriz! Mesajı Verdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Ünlü ODTÜ'lüler Kamera Önünde Bizler Dünyayı Değiştirebiliriz! Mesajı Verdi

Ünlü ODTÜ\'lüler Kamera Önünde Bizler Dünyayı Değiştirebiliriz! Mesajı Verdi
27.07.2011 22:23

Türkiye'de Pekçok Alanda İlk'leri Gerçekleştiren ODTÜ, Kuruluşunun 55. Yılında Kendi Tarihinde De Bir İlk'i Gerçekleştirerek Kitle Mecralarında Da Kullanılacak 50 Saniyelik Bir Filmi Çekti.

Üniversite Giriş Sınavları'nda ilk 1000'de yer alan öğrencilerinin üçte birinin tercih ettiği Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), tercih döneminde ODTÜ'lü olmanın ne anlama geldiğini anlatmak amacıyla 55 yıllık tarihinde bir ilk'i gerçekleştirdi. Gençlerin izlediği internet mecralarında yayınlanmak amacıyla çekilen 50 saniyelik filmde iş ve sanat dünyasında büyük başarılara imza atmış ODTÜ mezunlarının bir bölümü rol adılar. "I Think of ODTÜ" yazılı kırmızı/ beyaz tişörtler giyerek kamera önüne geçen ünlü mezunlar, ODTÜ Manifestosu'nu okuyarak ODTÜ'lü olmanın gururunu bir kez daha yaşadılar.

Filmde yer alan ve ODTÜ Manifestosu'ndan bölümler okuyan ODTÜ'lüler şunlar: Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Yapı Kredi Bankası CEO'su Faik Açıkalın, Kantur&Akdaş İnşaat Gıda Paz. San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Carnegie Mellon Üniversitesi, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Burcu Akıncı, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Asu Özdağlar, Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İş Geliştirme Bölge Müdürü Çiğdem Ertem, yazar Mehmet Eroğlu, Bigchefs Cafe & Brasserie kurucusu Gamze Cizreli, müzisyen ve Yeni Türkü Grubu'ndan Derya Köroğlu, müzisyen ve Konservatuvar öğretim üyesi Ahmet Kanneci, Mahi Mahi Markalaştırma Hizmetleri kurucu ortaklarından Haluk Mesci, ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Psikoloji Programı 3. Sınıf Öğrencisi Yulet Pamir.

ODTÜ'lülük Ruhunu tanımlayan ve Bizler Dünyayı Değiştirebilirizı diye biten manifestoda "Ben bir ODTÜ'lüyüm/ ODTÜ'lü hiçbir sınırı, sınırlamayı kabul etmez. Özgür düşünür, düşüncelerini özgürce ifade eder/ Bizi ODTÜ'lü yapan, ODTÜ'nün başarma ve "fark yaratma" kültürüdür/ ODTÜ'lü, var olan bilgiyle yetinmez.

Sorgular, araştırır, geliştirir/Yeni bilgi üretmek, hayata geçirmek, paylaşmak için çalışır…/ Sorumluluğu sadece çevresiyle sınırlı kalmaz/ Ülkenin ve dünyanın sorunlarıyla ilgilenir, çözüm arar/ İşte ODTÜ ruhu budur. Bu ruha, bazen idealizm, bazen devrimcilik denir/ Bizler, ODTÜ'lülük diyoruz/ Bu ruhla, yakın çevremizden başlayarak, tüm dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz" deniyor.

DDB&Co tarafından yazılan film http://www.odtu.edu.tr/ sitesinin ardından youtube'da yayınlandı, 26 Temmuz'dan itibaren de ekranlarda ve sosyal medyada yer almaya başladı.

Filmde kullanılan ve "ODTÜ'yü düşünüyorum" anlamına gelen "I Think of ODTU" sloganı basılı tişörtler ODTÜ camiasında büyük ilgi görüyor. Kırmızı, siyah ve beyaz renklerde olmak üzere üç çeşidi bulunan bu tişörtler üniversite kampusunda bulunan hediyelik eşya reyonunda 12 TL'den satışa sunuldu. Öğrenciler, akademisyenler ve mezunların yanı sıra ODTÜ'yü seven herkes bu tişörtleri (0312) 210 36 10 ve 11 'i arayarak temin edebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ünlü ODTÜ'lüler Kamera Önünde Bizler Dünyayı Değiştirebiliriz! Mesajı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement