Ürdün Kralı Abdullah'ın Lüks Yatı Marmaris'te - Son Dakika
Güncel

Ürdün Kralı Abdullah'ın Lüks Yatı Marmaris'te

Ürdün Kralı Abdullah\'ın Lüks Yatı Marmaris\'te

Ürdün Kralı Abdullah'ın dünyanın en büyük yatları arasında gösterilen 'Sarafsa' adlı lüks yatı, Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

22.05.2012 12:01

Ürdün Kralı Abdullah'ın dünyanın en büyük yatları arasında gösterilen 'Sarafsa' adlı lüks yatı, Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın karısı Kraliçe Rania'yla sık sık seyahate çıktığı bilinen 1998 yapımı üzerinde helikopter pisti bulunan 4 katlı, 54.5 metre uzunluğundaki Sarafsa, Netsel Marina'ya demirledi. Halatlara bağlanan işçilerin gövdesini temizlediği yata, erzak ve yakıt ikmali yapıldığı gözlendi. İtalya, Yunanistan ve Türkiye kıyılarında mavi tura çıkan Kral ve ailesinin yatta bulunduğu tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giren yat, açığa demirledi. Vatandaşların ve turistlerin ilgi odağı olan yat, gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından Netsel Marina'ya yanaştı. Personelin temizlik yaptığı yattan botla ayrılan birkaç kişi, Sarafsa'nın her açıdan fotoğraflarını çekti. Marinanın güvenlik görevlileri, gazetecileri yatın olduğu bölgeye sokmadı. Basın mensuplarının ısrarlı sorularına rağmen yatta kimin bulunduğu konusunda bir açıklama yapılmadı.

Sarafsa, 2010 yılında dünyanın en büyük 100 yatı arasında 55. sırada gösterildi. 4 katlı yatta, katlar döner merdivenlerle birbirine bağlanıyor. 12 kişinin aynı anda misafir edilebildiği yatta, 20 personel görevli. Mermer döşemeli zeminlerin yerden ısıtmalı olduğu yatın, muslukları altın kaplamalı. Yatın kraliyet yatak odasında hidrolik sistemle 35 derece eğilebilen bir duvar ve bu duvarın içinde dev bir ekranın yanı sıra 31 de küçük ekran yer alıyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ürdün Kralı Abdullah'ın Lüks Yatı Marmaris'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement