Urfa Kalesi'nden Düşüp Ölen Halil'in Kızı İsyan Etti: Babam Öldü, Herkes Gırgır Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Urfa Kalesi'nden Düşüp Ölen Halil'in Kızı İsyan Etti: Babam Öldü, Herkes Gırgır Yapıyor

Kalede fotoğraf çektirmek için poz verirken kayalıklara düşerek ölen Şanlıurfalı babanın kızı, sosyal medyayı eleştirerek isyan etti: Babam öldü, herkes gırgır geçiyor!

15.03.2018 08:13  Güncelleme: 08:48

Şanlıurfa'da tarihi Urfa Kalesi'nde manzara fotoğrafı için poz veren 38 yaşındaki Halil Dağ, yaklaşık 20 metre yükseklikten kayalıklara düşerek ağır yaralandı. Dağ, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.Halil Dağ'ın talihsiz ölümünün ardından sosyal medya paylaşımlarından etkilenen bir kızı intiharı düşündü, diğeri aynı yerde 5 metreden düştü. Görüntülere yapılan yorumlar aileyi çok yıpratmış. Abla A. sosyal medyayı eleştirdi ve ''Babam öldü, herkes gırgır geçiyordu. Düşüncesiz insanların yorumlarına tek tek mesaj attım, 'Neden yapıyorsunuz?' dedim, cevap gelmedi'' dedi.

BİRİ İNTİHAR ETMEK İSTEDİ DİĞERİ AYNI YERDEN DÜŞTÜ

Halil Dağ 38 yaşında, 8 çocuk sahibiydi. 1 Ocak tarihinde, doğum gününde Urfa Kalesi'nden atladığı sırada 2 minarenin arasında poz vermek isterken 26 metrelik uçurumdan düşüp hayatını kaybetti. Kazanın ardından; Dağ'ın kızlarından 16 yaşındaki S. ile ablası A., olaydan aylar sonra Urfa Kalesi'ne gitti. Abla A. "Intihar etmek istedim" dedi, S. ise kaleye tırmanırken, yükseklik korkusu olduğundan gözünü kapattığı sırada kendini 5 metrelik yükseklikten aşağıda buldu.

"SOSYAL MEDYADAKİ YORUMLARA ÖLÜM ACISI KADAR ÜZÜLÜYORUZ"

Habertürk Gazetesi'nden Öznur Karslı'nın haberine göre, sosyal medyadaki alaycı ifadeler Dağ ailesini rahatsız etmiş. Eşinin şok ölümüyle birlikte 450 bin TL'lik ev borcuyla karşıya karşıya kaldıklarını, sosyal medyadaki yorumlara da ölüm acısı kadar üzüldüklerini söyleyen anne K. Dağ, "Kalede önlem alınsın" dedi.

Urfa Kalesi'nden Düşüp Ölen Halil'in Kızı İsyan Etti: Babam Öldü, Herkes Gırgır Yapıyor

"HALİL'İN VİDEOSUNU ÇEKEN ARKADAŞI, 35 BİN LİRALIK BORCUNU İSTEDİ"

Anne, eşinin ölümünden sonra borçluların kapıya dayanmasına da isyan etti: "Kaleye çıktığı iki arkadaşıyla çok yakındı. Halil'in videosunu çeken arkadaşı, taziyenin ikinci günü evimize gelip 35 bin liralık borcunu istedi. 3 aydır ev kredimizi ödeyemedik."

"KIZLARIM İZLEDİKÇE ÇIĞLIK ATIYORDU, ŞİMDİ İÇLERİNE KAPANDILAR"

K. Dağ, olay gününü ise şöyle anlattı:

"Eşimin doğum günüydü, un helvasını çok severdi. Akşam sürpriz yapacaktık. Arkadaşları kaleye çağırmış. 2 minarenin arasında atladığı sırada fotoğrafı olsun istemiş. Kızlarım izledikçe çığlık atıyorlardı, şimdi içlerine kapandılar."

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, aileye psikolojik desteğin yanı sıra çocukların servis ücretlerini karşılayacakları sözünü verdi. Ekinci, olay yerindeki güvenlik önlemleri ihmali iddiasıyla ilgili ise kurul kararları olmadan değişiklik yapılamadığını söyledi.

''O YORUMLARIN HEPSİNE CEVAP YAZDIM''

Sağlık lisesi mezunu 19 yaşındaki A. Dağ, sosyal medyadaki yorumlar sonrası kardeşleri ve kendisinin içlerine kapandıklarını anlattı: "Taziyenin ikinci günü babamın düştüğü yere gittim. Kaleye çıkmadım ama o düşme anının videosu aklıma geldiğinde bittim, ben de atlamak istedim. Oraya gelen kuzenim sayesinde vazgeçtim. Babamın görüntüleriyle gırgır geçtiler. Düşüncesiz insanların yorumlarına tek tek bakıp mesaj attım. 'Neden böyle yapıyorsunuz?' dedim, hiçbirinden cevap gelmedi."

"ARTIK UYUYAMIYORUM, ÇOK İZLEDİM AMA ARTIK BAKAMIYORUM"

Geçen hafta babasının öldüğü yerde düşerek yaralanan 16 yaşındaki kızı S. Dağ ise "Bir daha böyle bir şeyi yapmamak konusunda kendime söz veremiyorum. Artık uyuyamıyorum. Telefonumda fotoğrafları ve videosu duruyor. Çok izledim ama artık bakamıyorum" dedi.

Urfa Kalesi\'nden Düşüp Ölen Halil\'in Kızı İsyan Etti: Babam Öldü, Herkes Gırgır Yapıyor

Son Dakika Güncel Urfa Kalesi'nden Düşüp Ölen Halil'in Kızı İsyan Etti: Babam Öldü, Herkes Gırgır Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • işler güçler: 19 yaşındaki kızı ile evlenip onun acısını bir nebze olsun dindirmek ailesine yardımcı olmak isterim 2 40 Yanıtla
    es: evlenmeden de yapabilirsin 2 2
  • Yavuz: 8 cocuk var çalıştır öde. Yani bir kürdu de ölümden sonra sakince acisini yasarken gormedim hemen borcumuz var bize kimse bakmiyor açız. Bir dur arkadaş 1 cocuk yapip bakamayanlar varken 8 cocuk yapip bakmaya calismak ne dinle aciklanir ne maddiyatla bu art niyettir. Krediyle ev aliyorsan 8 cocuk niye yapiyorsun. Bu irkcilik degil hemen ezik psikolojisine sarilmayin. Kürtsunuz desek kiziyorsunuz Turksunuz desek kiziyorsunuz. Karar verin artik. 12 14 Yanıtla
    Yavuz: Tekrar soyluyorum amacım irkcilik degil vatanini milletini seven kurt turk farketmez kardesimdir.sevmeyende turk kurt farketmez dusmanimdir. Ama bu ozellik kurt milletinin bir ozelligi mi neden her seyiniz bu kadar gurultulu abartili. Dugun yaparsiniz abartili eglenirsiniz cenazeniz olur abartili uzulursunuz yardima ihtiyaciniz vardir hemen acitasyona baglarsiniz. Bir turk turkmen koyune git yine yokluk vardir ama hamdolsun derler sizler neden var olsa da yok olsa da bize bakmıyorlar bize ekmek vermiyorlar. Arkadas tamam yokluk var anladim Allah yardimcin olsun ama neden birileri size bakmak zorundaymış gibi konusuyorsunuz. Sözleştiniz mi hakkarideki de aynisini diyor bitlisteki de. Sozlesmediginize gore bunlar sizin ozelliginiz. Türklerinde cok kotu ozellikleri yok mh elbette var ama şuan konu bu diye bunu diyorum dedigim gibi hemen savunmaya gecmeyin yok kurtler sana ne yapmis yok dertlisin. Valla dert sizin derdiniz 6 1 Birisi: Aynen... dogru 0 0
  • Erganili: Videoyu ceken ahlaksz s.rfsz taziyeden 2 gün sonra borcunu istemeye gelmiş ne kdr cirkin bisey 26 0 Yanıtla
    Misvir: Adam 35 bin liradan bahsediyo 35 liradan değil. Kim v kime verecek bu devirde o kadar borcu demekki herkesin işi gücü yerindeymiş şimdi çıkıp ev borcunu ödeyemiyoz falan yeter artık türk milletinin duygularıyla oynamayı bırakın 1 0
  • Ss: BGY sana soruyorum anan güzelmi? 0 20 Yanıtla
  • Sultan : Ben yurt disinda yasiyorum her turkiyeye geldigimde tekrar tekrar sasiriyorum insanlar oyle bencil ve pervasiz olmuski bir insanin olumuyle girgir gecmeleri gene sasirtmadi beni allah ramet eylesin sizlerede sabirlar versin 19 0 Yanıtla
  • ........: BU ADAM NE İŞ YAPIYOR Kİ 450 BİN LİRALIK EV ALIYOR DEMEK Kİ İŞLER TIKIRINDAYMIŞ 3 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement