Uygulama Yaparken Şehit Düşen 2 Polis İçin Tören - Son Dakika
Güncel

Uygulama Yaparken Şehit Düşen 2 Polis İçin Tören

Uygulama Yaparken Şehit Düşen 2 Polis İçin Tören

Ankara'da Dün Gece Uygulama Yaptıkları Sırada Bir Otomobilin Çarpması Sonucu Şehit Düşen Polis Memurları Hilmi Özdemir ile Bülent Onay İçin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Tören Düzenlendi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da Katıldığı Törende Şehit Polis Memurlarının Yakınları Gözyaşı Döküp, Sinir Krizleri Geçirdi.

01.08.2010 17:37

Eskişehir yolu Ümitköy Köprüsü'nden 300 metre ilerde Onur Han yönetimindeki 06 EZ 849 plakalı otomobil uygulama yapan polis memurları Hilmi Özdemir ile Bülent Onay çarptı. Polis memurları, 06 TZF 88 plakalı otomobildekileri sorgularken, Han yönetimindeki otomobil kontrolden çıkarak önce kaldırıma ardından da takla atarak polis memurlarına çarptıktan sonra uygulama yapılan araca da çarptıktan sonra durabildi. Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinde görevli polis memurları Hilmi Özdemir ile Bülent Onay, olay yerinde hayatını kaybederken, polis memurlarının ölümüne neden olan araç sürücüsü Onur Han ile araçta bulunan bir bayan ise ağır yaralandı. Bu arada polisin sorgulamak için durduğu diğer araçta bulunan 3 kişi de kazada yaralandı.

Yaralılar, Atatürk Eğitim ve Araştırma, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ankara Numune Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polislere çarparak şehit olmasına neden olan aracın sürücüsü Onur Han'ın kız arkadaşıyla birlikte Çayyolu Park Caddesi'nde eğlenceden döndüğü ve alkolü olduğu öğrenildi.

ŞEHİT POLİSLER İÇİN TÖREN

Şehit polis memurları Hilmi Özdemir ile Bülent Onay için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile polis memurlarının mesai arkadaşları ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve polis memurlarının özgeçmişleri okunmasının ardından dua okundu.

Bu arada törende ayakta zor duran şehit polislerin yakınları Türk Bayrağı'na sarılı tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Bakan Atalay'da tabutlara sarılarak gözyaşı döken şehit yakınlarının yanına giderek kendilerini teselli etti. Şehitlerden Hilmi Özdemir'in evli ve 3 çocuk, Bülent Onay'ın ise evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Törenin ardından şehit polis memuru Hilmi Özdemir'in cenazesi Ankara'nın Sincan İlçesi'ne, Bülent Onay'ın cenazesi ise Osmaniye Düziçi İlçesi'ne toprağa verilmek üzere gönderildi.

Fevzi KIZILKOYUN – ANKARA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uygulama Yaparken Şehit Düşen 2 Polis İçin Tören - Son Dakika


Advertisement