Uygulamalı Mobil Hastane Çalışması ve Eğitim Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Uygulamalı Mobil Hastane Çalışması ve Eğitim Toplantısı

Uygulamalı Mobil Hastane Çalışması ve Eğitim Toplantısı

Konya, Karaman, Aksaray, Balıkesir, Denizli, Bingöl ve Yalova'dan UMKE katılımıyla mobil hastane çalışması ve eğitim toplantısı başladı.

24.06.2014 13:32  Güncelleme: 16:38

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Hüseyin Uludağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, UMKE ekipleriyle yurt içinde veya dışında meydana gelebilecek her türlü afet ve olağanüstü durumlarda tıbbi müdahalede bulunmak üzere oluşturulan mobil çadır hastane ve donanımlarını Konya'da kurmayı ve personeli eğitmeyi amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'de 17 yeni tip mobil şişme çadır hastane bulunduğunu belirten Uludağ, "Konya'ya tahsis ettiğimiz mobil şişme çadır hastaneyi bugün kurduk. UMKE personelimiz ile donanımlarımızı yerleştirdik. Yüklenici firmanın teknik personelini de buraya çağırdık. Hastanelerimizdeki anestezi teknisyeni, ameliyathane, yoğun bakım, laboratuvar ve röntgen teknisyeni arkadaşlarımıza eğitim verdiler. Burada mevcut kapasitemizi en üstte tutmak için hem çadırın kurulumu hem de donanımların çalıştırılması açısından bir eğitim icra etmiş olduk" diye konuştu.

Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de 3 gün sürecek eğitime 120 personelin katıldığını dile getirerek, "Çadırımız 22 dakikada tam basınçla şişmektedir" dedi.

Eğitimde, UMKE ekipleri tarafından acil servis uygulaması ve kimyasal madde bulaşmış hastaları temizleme çalışması yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uygulamalı Mobil Hastane Çalışması ve Eğitim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement