Uzanların Eski Çiftliğine Onarım Kararı - Son Dakika
Güncel

Uzanların Eski Çiftliğine Onarım Kararı

Uzanların Eski Çiftliğine Onarım Kararı

Uzanların Eski Çiftliğine 6 Yıl Sonra Onarım Kararı Çıktı.

16.11.2010 12:02

TMSF tarafından 2004 yılında tüm mal varlıklarıyla birlikte el konulan UzanÆların Sakarya'nın Pamukova İlçesind bağlıBakacak KöyüÆnde bulunan eski çiftlikleri 6 yıl sonra onarılacak. Onarım için ilk etapta 142 bin lira para aktarılacak. Yurtdışında yaşayan Cem ve Hakan Uzan kardeşlerin eski çiftliği TMSF tarafından el konulduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmişti. İzci kampı olarak kullanılan ve 6 yıldır bakım yapılmayan çiftliği bir süre önce ziyaret eden Sakarya Valisi Mustafa Büyük gördükleri karşısında tepki göstermişti. Vali Büyük bakım ve onarım için ödenek gönderilmesine rağmen çiftliğin bakımsız halini görünce bürokratları azarlamıştı.

Bu gelişmelerin ardından harekete geçen Bayındırlık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bakacak Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi olarak kullanılan çiftliğin onarımı için harekete geçti. Çiftlikte bulunan Camlı Köşk ve Havuzlu KöşkÆün su tesisatı, elektrik tesisatı ve yer döşemeleri , helikopter pisti onarımdan geçirilecek. Çiftlikte bulunan hangarlar ise yemekhaneye dönüştürülecek. Onarım için ilk etapta 142 bin TL harcanacak.

Yılın 5-6 ayından TürkiyeÆnin dört bir yanından gelen yoğun izci guruplarını ağırlayan çiftliğe Milli Eğitim Bakanlığı 12 kişilik norm kadro belirlemesine rağmen her hangi bir atama yapmayınca Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Müdürü Aziz DemirÆi geçici olarak burada görevlendirdi.

Zaman zaman öğretmenleri de ağırlayan çiftlik onarım sonrası daha fazla izci guruplarını ağırlayabilecek. Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun TürkiyeÆnin dört bir tarafından kurumlardan gençlik ve izcilik guruplarından konaklama talepleri geldiğini, onarım sonrası daha fazla gurupları ağırlama imkanı olacağını belirtti.

LÜKS YAŞANTIMIN SİMGESİ İDİ

Cem ve Hakan Uzan kardeşler tarafından Bakacak KöyüÆnde 1993 yılında orman arazisi üzerinde 800 rakım yükseklikteki 500 dönüm arazi üzerine kurulan çiftlik o yıllarda inşaatı için 15, içerisindeki malzemeler için de 50 milyon Dolar harcandığı ileri sürülmüştü. 4 ayrı kıtadan getirilen meyva ağaçlarının yanı sıra içerisinde süs bitkilerinin de bulunduğu çiftlikte Uzan kardeşler özel misafirlerini ağırlıyorlardı..

Uzan kardeşlerin lüks yaşantısının simgesi olan çiftliğe TMSF tarafından el konulduğunda uzan kardeşlerin çiftlikteki misafirhanelerde gizli kameralarda bulunmuş, çiftlikte kalan misafirlerin görüntülerinin de çekildiği öne sürülmüştü

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzanların Eski Çiftliğine Onarım Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement