Amerikalı Astronot Manisa'ya Düğüne Geldi - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Astronot Manisa'ya Düğüne Geldi

Amerikalı Astronot Manisa\'ya Düğüne Geldi

Türk bayrağını uzaya götüren Amerikalı bilim adamı ve astronot Prof. Dr. Albert Sacco, ABD'de öğrencisi olan 35 yaşındaki Doç. Dr. Bilge Yılmaz'ın Manisa'daki düğününe katıldı.

08.09.2014 11:23  Güncelleme: 13:59

ABD'nin Boston şehrindeki Northeastern University Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bilge Yılmaz, geçen yılbaşında aynı ülkedeki Üniversity Graduate Fordham School Of Busines'de öğretim görevlisi olan Banu Yılmaz ile tanıştı. Çiftin arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. Evlilik kararı alan çift ailelerini ABD'ye çağırıp tanıştırdı. Ailelerinin de onayını alan çiftin nikahları geçen ay ABD'deki Türk Konsolosluğu'nda kıyıldı. Çiftin düğünleri ise Manisa'da yapıldı.

TÜRK BAYRAĞINI UZAYA GÖTÜREN İLK İSİM DE TÜRKİYE'YE GELDİ

Manisa Saruhan Otel'in havuz başında yapılan düğünde damat Bilge Yılmaz'ı ABD'de hocası olan ve Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nde (NASA) birlikte çalıştığı, Türk bayrağını uzaya götüren ilk isim olan ABD'li bilim adamı ve astronot Prof. Dr. Albert Sacco yalnız bırakmadı. Prof. Dr. Sacco'nun dışında Yılmaz'ın 20 arkadaşı da ABD'den gelerek düğüne katıldı.

Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve öğretim görevlisi İlham Yılmaz ile Hataylı dünürleri Adem ve Fatma Paksoy, Manisa, İzmir, Hatay'dan gelen konuklarının yanı sıra ABD'li konukları Prof. Dr Albert Sacco ile yakından ilgilendi.

1995'TE GÖTÜRMÜŞTÜ

Astronot Albert Sacco, 1995 yılında uzay mekiği Colombia'nın STS-73 sayılı seferiyle uzaya ilk kez Türk bayrağı götüren kişi olmuştu. Sacco, uzaya götürdüğü Türk bayraklarından birini bir yıl sonra dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e takdim etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amerikalı Astronot Manisa'ya Düğüne Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement