Uludağ Üniversitesi ve Nakil Koordinasyon Merkezi'nden çeşitli hekim ve uzman hekimlerin konuşmacı olarak yer aldığı eğitimde potansiyel donör tespitleri, beyin ölümü tanısı ve Türkiye'de organ nakli sisteminin yasal durumu gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi. Eğitimin açılış konuşmasında organ bağışı ve süreçleri hakkında konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, organ yetmezliğinin dünya çapında çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu dile getirdi. Bu bilinçle yaklaşık 7 yıldır Bursa'da organ bağışıyla ilgili çeşitli etkinlikler yaparak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Dr. Akan, "Bunların neticesinde bugün gelinen noktada Bursa bölgesi olarak Avrupa standartlarını yakalamış durumdayız. Biz biliyoruz ki bu başarıda en büyük paylardan biri siz hekimlere ait. Beyin ölümünden sonra naklin gerçekleştirilmesi için, hekimlerimizin ve yoğun bakımda çalışan hemşirelerimizin inancı, hassasiyeti ve desteği çok önemli" dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışı ile ilgili her etkinliğe büyük önem verdiklerini vurgulayan Dr. Akan "İlkokul çağındaki çocuklarımızdan, fabrikalara, askeriyeye, polislerimize, sivil toplum örgütlerimize, sendikalarımıza kadar bir dizi eğitimlere gittik ve organ bağışının önemini anlattık. Bu sadece şehrimizin değil, bölgemizdeki diğer illerin de içerisinde bulunduğu kurumsal bir başarı oldu" şeklinde konuştu.
BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINMALI
Organ bağışı sürecinin bir bütün olarak ele alınması gerektiğine dikkat çeken Dr. Akan "Organ bağışı süreci vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesinden, organ naklinin gerçekleştiği ana kadar süren ciddi bir süreçtir. Bir naklin gerçekleşebilmesi için bütün sağlık çalışanlarının bu işe inanması lazım. Bağış bir şekilde gerçekleşse bile bu süreci en iyi şekilde yönetmeliyiz. Netice olarak ise emeklerimizin karşılığını aldığımızı söyleyebilirim" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Uzman Hekimlere Organ Bağışı Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?