V.ulusal Öğretmenim Sempozyumunda Öğretmenlerin Sorunları Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

V.ulusal Öğretmenim Sempozyumunda Öğretmenlerin Sorunları Tartışıldı

V.ulusal Öğretmenim Sempozyumunda Öğretmenlerin Sorunları Tartışıldı

Öncü Eğitimciler Derneği tarafından Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Milli Eğitim ve Toplumsal Barış" temalı sempozyumun açılışına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr.

02.12.2013 09:14

Öncü Eğitimciler Derneği tarafından Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Milli Eğitim ve Toplumsal Barış" temalı sempozyumun açılışına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Osman Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin Turan, Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Gülfettin Çelik, akademisyenler, eğitimciler ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Öncü Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Erenoğlu, Öncü eğitimciler olarak amaçlarının "Öğretmen ve eğitimcilerin mesleki, kişisel ve sosyal gelişimini sağlayacak imkan ve ortamları oluşturmak ve desteklemek, yeni eğitimcilerin daha nitelikli olması için çalışmak, bu yolla ülkemizde ve yeryüzünde iyi insanların ortaya çıkmasına katkı sağlamak" olduğunu söyledi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da konuşmasında, beşincisi düzenlenen öğretmene değer veren, öğretmen çalışmalarını önemseyen bu çalışmayı ve Öncü Eğitimcileri kutladığını belirterek "Milli eğitim alanında devrim niteliğinde birçok reform yapıldı bu dönemde. Bunları öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin katkılarıyla başarılı bir şekilde uyguladık" dedi.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin de, sivil toplumun öne çıktığı bu yeni yüzyılda öncü eğitimciler gibi bir sivil toplum kuruluşunun öğretmeni merkeze alan çalışmalar yapmasını takdirle izlediklerini anlattı.

Yrd.Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş da, Toplumsal Barış Sürecine Öğretmen Gözüyle Bakmak başlıklı konuşmasında, "Toplumsal barış sürecinde öğretmenlerin yapması gereken öncelikli işin güncel politik tartışmaların dışında kalarak sınıf içi sorumluluklarını evrensel değerler çerçevesinde yerine getirmeye daha fazla özen göstermeleri" olduğunu vurguladı. Konuşmasında bazı eşitsizlikleri istatistikler eşliğinde sunan Dr. Karataş, "Ortada bir sosyal adaletsizlik sorunu ve paylaşım eşitsizliği olduğunu görmezden gelemeyiz" dedi.

Yrd.Doç. İbrahim Hakan Karataş'ın yönettiği, Prof. Dr. Selahattin Turan, Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve İsa Maluj'un katıldığı sempozyumun öğleden önceki panelinde konuşan akademisyenler eğitimin güncel sorunlarını, çözüm süreci ve dershaneler konusundaki görüşlerini paylaştı.

Panelistler özetle; Türkiye'de dışlandıklarını, ihmal edildiklerini, mağdur edildiklerini, bazı imkanlardan mahrum bırakıldıklarını ileri süren vatandaşlarımıza kucaklayıcı bir anlayışla yaklaşılması gerektiğini bildirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel V.ulusal Öğretmenim Sempozyumunda Öğretmenlerin Sorunları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement