Vali Kemelek, Yıldız Dağı'nda Çalışmaları İnceledi - Son Dakika
Güncel

Vali Kemelek, Yıldız Dağı'nda Çalışmaları İnceledi

Vali Kemelek, Yıldız Dağı\'nda Çalışmaları İnceledi

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Yıldız Dağı Kış Turizm Merkezi'nde devam eden çalışmaları inceledi.

26.05.2013 18:13

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Yıldız Dağı Kış Turizm Merkezi'nde devam eden çalışmaları inceledi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemelek, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki çalışmaların 250 günde tamamlanacağı belirtti.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin Yıldız Dağı'na yol yapacağını ifade eden Kemelek, şunları kaydetti:

"Uzun yıllardır ilimizde yapılması planlanan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi şantiye haline dönmüş durumda. Bu yıl 30 milyon liraya yakın harcama yapılıyor. İhalelerin birçoğu yapıldı ve bazı projelerimiz de sonuçlanmak üzere. Onlarında ihale edilmesiyle yılbaşına kadar 30 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Bölgedeki yol çalışmaları sürüyor. 20 metre genişliğinde 7 kilometreye yakın yol yapacağız. Yıldız Dağı'nda altyapı ve mekanik tesisler süreci de hızlı bir şekilde devam etmektedir."

Yıldız Dağı'nda kış sporlarının yanı sıra spor kampları, rekreaktif faaliyetler, trekking, dağ bisikleti, at binme, yamaç paraşütü, arkeolojik ve jeolojik gezi ve su sporlarının da yapılabileceğini belirten Kemelek, vatandaşların bölgede hoşça vakit geçirebileceklerini aktardı. Kemelek, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki çalışmalarda katkısı bulunanlara teşekkür etti. Kemelek'e incelemeleri sırasında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Emrullah Toprak ile teknik personeller eşlik etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Kemelek, Yıldız Dağı'nda Çalışmaları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement