Vali Oğuz Halıkent Lisesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Oğuz Halıkent Lisesini Ziyaret Etti

Vali Oğuz Halıkent Lisesini Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ile birlikte Halıkent Lisesini ziyaret etti.

28.11.2011 18:56  Güncelleme: 18:58

Okul Müdürü Hasan Ali Çetin ve öğretmenler tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz ilk olarak Öğretmenler Odasını ziyaret ederek öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Mahalleye yeni yapılması planlanan okul hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz; "Bu mahalleye yeni bir okul yapılması için uğraşıyoruz. Belediye bize okul yapılması için bir yer tahsis etti, genel müdürlüğümüzde şu anda onayladı. Yeni okulumuz yapıldığında burasını ilköğretime ayıracağız ve mevcut ilköğretim binası ile birlikte iki binamız olmuş olacak.

Burası nüfusu kalabalık olan büyük bir mahalle, dolayısıyla çok öğrencimiz var. İki binamızda ilköğretime geçtiği zaman bugün itibariyle ikili öğretim olan eğitimimiz normal eğitime geçmiş olacak" dedi.

Kendisinin de iddialı bir öğretmen olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Çok severek çok iyi ders veririm, bu zevkimi kaymakamlık günlerimde biraz tatmin ettim, ihtiyaç olduğu zaman dersler girdiğim oldu. Dolayısıyla öğretmenliği çok seviyorum, çok güzel bir meslek. Derslere severek ve çok ciddi bir şekilde hazırlanarak giderdim.

Benim eşimde öğretmenlik yaptı, bu güzel mesleği 25-27 sene yaptı. Hiç hazırlanmadan derse gittiğini hatırlamam, bazen yoğun programlarımız olurdu, gece geç yatardık, sabah erkenden kalkar o günkü derslere hazırlık yapardı. Babamda öğretmendi, onun dönemimde planlar yapılırdı. Günlük, haftalık ve aylık olmak üzere palanlar yapılırdı" dedi.

Öğretmenlerin çok önemli bir iş yaptıklarını ifade eden Vali Oğuz; "Çocuklarımızı yetiştiriyorsunuz, onları fedakârca yetiştiriyorsunuz. Büyük Atatürk'ün söylediği gibi yükselen nesli sizler yetiştiriyorsunuz. Onun için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Vali Memduh Oğuz öğretmenlerle sohbetinden sonra 10-B sınıfını ziyaret etti. Edebiyat dersi işlendiğini ve konunun da Kutatgu Bilig olduğunu öğrenen Vali Oğuz, bir süre dersi dinledi.

Çok güzel bir konunun işlendiğini ifade eden Vali Oğuz; "Çocuklar Kutadgu Bilig Türk Edebiyatı için çok önemli bir eserdir. Acaba burada bir hikâye var mı? Bir öykü var mı? Bu şekilde düşündüğünüzde daha fazla aklınızda kalır. Bizim Edebiyatımızda birde Mantuku't-Tayr, yani kuşların dili diye bir eser var. Bu iki eser arasında bir benzerlik var mı? Bu konuyu araştırın ve bir dahaki gelişimde bunu beraberce işleyelim" dedi.

Sınıf ziyaretlerine 9-A sınıfıyla devam eden Vali Oğuz, orada da Edebiyat dersi işlendiğini ve konunu da Orhan Veli olduğunu öğrenince; "Bu gün çok sevdiğim iki güzel konu işlendi. Burada da çok sevdiğim bir şaire denk geldik, çok iddialı olacak ama Orhan Veli'nin bütün şiirlerini 18 yaşımda ezbere bilirdim. Hem Sait Faikle bağlantılı bir hikâyeci, hem de çok büyük bir şair" dedi.

Sınıf ziyaretlerinden sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Memduh Oğuz, ilgililere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Oğuz Halıkent Lisesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement