Van'dan Meyve ve Sebze İhracı - Son Dakika
Güncel

Van'dan Meyve ve Sebze İhracı

Van\'dan Meyve ve Sebze İhracı

Van'ın Gevaş İlçesi'nde 960 dönümlük arazide 23 çeşit sebze ve meyve üretimi yapan Vanlı Necmettin Yavuz, Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyor.

14.10.2014 13:02

Van'ın Gevaş İlçesi'nde 960 dönümlük arazide 23 çeşit sebze ve meyve üretimi yapan Vanlı Necmettin Yavuz, Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyor. Yavuz, sonbahar aylarında olmalarına rağmen organik sebze üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Gevaş ilçesinde yaşayan Necmettin Yavuz, 7 yıl önce küçük bir alanda başladığı sebze üretimini her geçen yıl artırararak büyüttü. Bu yıl 960 dönüm üzerinde 23 çeşit sebze ve meyve üreten Yavuz, istihdam ettiği elaman sayısını da 90 çıkardı. Yavuz, Ekim ayına girmelerine rağmen organik olarak çilek ve sebze üretimi yaptıklarını anlattı. Rusya başta olmak üzere İran, Irak, Türk Cumhuriyetleri ile birlikte birçok ülkeye ihracat yaptıklarını ve bölgenin organik tarım acısından oldukça verimli olduğunu belirterek, " Türkiye'nin birçok iline de sebze gönderiyoruz. Gönderdiğimiz sebze ve meyveler oldukça rağbet görüyor. Çünkü burada yetişen meyve ve sebzeler tamimiyle organik. Yine coğrafi ve iklim açısından da sebzelerimiz daha kaliteli ve lezzetli yetişiyor" dedi.

Çeşitli sıkıntılarını olduğunu da anlatan Yavuz,"Burada tüm çalışmalarımız sulama sistemimiz tamamiyle elektrik üzerine, elektrikler kesildiğinde burada hiçbir iş yapamıyoruz. Haftada 15 saat elektriklerin kesilmesi bizleri ciddi anlamda zarara sokuyor. Yetkililerin bu sıkıntımıza duyarlı olmalarını istiyoruz. Bunun yanında il ve ilçe tarım müdürlerimizin dışında hiç bir devlet büyüğü bizleri ziyaret etmedi. Bu adamlar orda ne yapıyorlar, ne iş yapıyorlar, diyen yok. Halbuki bizler burada yaklaşık 90 kişinin istihdamını sağlıyoruz. Bizim gibi daha birçok arkadaşımız burada bu işi yapıyor. Devlet büyüklerimizin bizlere sahip çıkması gerekiyor" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'dan Meyve ve Sebze İhracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement