Van depreminde hayatını kaybedenler, Erek Dağı zirvesinde anıldı - Son Dakika
Güncel

Van depreminde hayatını kaybedenler, Erek Dağı zirvesinde anıldı

Van'da 27 dağcı ve 90 sporcu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Van İl Temsilciliğince düzenlenen "2. Miyazaki-Erek Dağı Tırmanışı" etkinliğinde ...

10.11.2013 13:21

Van'da 27 dağcı ve 90 sporcu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Van İl Temsilciliğince düzenlenen "2. Miyazaki-Erek Dağı Tırmanışı" etkinliğinde yaşamını yitirenleri anmak amacıyla 2 bin 800 metre yükseklikteki Erek Dağı'na tırmandı.

Van depreminde yaşamını yitirenler anısına düzenlenen etkinliğe katılan dağcı ve sporcular, sabahın erken saatlerinde otobüslerle merkeze bağlı Yukarı Bakraçlı köyüne gitti.

Daha sonra tırmanışa geçen grup, yoğun sis ve yağmur altında yaklaşık 5 saat süren zorlu tırmanışın ardından dağın zirvesine ulaştı. Katılımcılar, burada düzenlenen anma programında Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki ile yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu, dua okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, programda yaptığı konuşmada, 9 Kasım'daki depremin ikinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğin büyük anlam taşıdığını belirterek, böylesi bir etkinliğin içinde yer almaktan da mutluluk duyduğunu söyledi.

Anıların yeniden canlandığını, hüzünlendiklerini belirten Sinir, şunları söyledi:

"Ama şunu unutmamalıyız ki biz depremden önce de deprem anında da depremden sonra da birlikteyiz, beraberiz. İnsanoğlunun her zaman birbirine tutunması gerekiyor. Sporcularımız dağa çıkarak o günün anısına böyle bir faaliyeti gerçekleştirdi. 23 Ekim ile 9 Kasım'da yaşadığımız depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile Japonya'dan gelen, gönlümüzde yer eden doktor Miyazaki anısına sporcularımız arama kurtarma ekiplerimiz ve dağcılarımızla bugün 2 bin 800 metre yükseklikteki Erek Dağı'na tırmanış yaptık. Özellikle sporcularımızın yaşanan depremi hiçbir zaman unutmamaları, depremden ders almaları ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı hatırlamaları anlamında önemli bir faaliyet olarak düşünüyoruz"

Sinir, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileğinde bulunarak, soğuk ve yağmurlu bir güne rağmen katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- "Umarım bir daha böyle üzücü olaylar yaşamayız"

Türkiye Dağcılık Federasyonu Van İl Temsilcisi Fatih Eriş ise 2 bin 800 metre yükseklikteki Erek Dağı Kevenli zirvesinde bulunduklarını, depremin 2. yıl dönümü nedeniyle anma tırmanışı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Dağcılık İl Temsilciliği ve Vadi Doğa Sporları Kulübü olarak ortaklaşa bir faaliyet yaptık. Bu faaliyete yüzün üzerinde dağcı, sporcu ve AFAD'tan ekipler katıldı. Umarım bir daha böyle üzücü olaylar yaşamayız" diye konuştu.

Sporculardan Selma Selvi de Van'ın çok acı, kötü bir dönemden geçtiğini, tüm depremleri, acıları birlikte yaşadıklarını söyledi.

Artık acı günlerin geride kaldığını belirten Selvi, "Bizi tanımayan insanlar yardıma geldi. Japonya'dan gelen insanlar maalesef hayatını kaybetti. Bu bir insanlık görevi aslında. Yaşadıklarımız kötü şeyler ama insan olduğumuzu hatırlatıyor" diye konuştu.

Van depreminde hayatını kaybedenler, Erek Dağı zirvesinde anıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van depreminde hayatını kaybedenler, Erek Dağı zirvesinde anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement