Van - Ekgözalp´Taki Patlamayı Müfettişler İnceledi - Son Dakika
Güncel

Van - Ekgözalp´Taki Patlamayı Müfettişler İnceledi

Van - Ekgözalp´Taki Patlamayı Müfettişler İnceledi

Van'ın Özalp İlçesi'nde, 21 Gün Önce Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası Tel Örgüleri Yanında Meydana Gelen ve 1 Çocuğun Ölümüne, 5 Çocuğun da Yaralanmasına Neden Olan Patlama ile İlgili TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İlçeye 2 Müfettiş Gönderdi.

15.06.2010 20:26

VAN'ın Özalp İlçesi'nde, 21 gün önce Orgeneral Mustafa Muğlalı kışlası tel örgüleri yanında meydana gelen ve 1 çocuğun ölümüne, 5 çocuğun da yaralanmasına neden olan patlama ile ilgili TBMM İnsan Hakları Komisyonu, ilçeye 2 müfettiş gönderdi.

Olay, 25 Mayıs 2010'da Ogeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nın arka tarafında bulunan 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na ait atış poligonlarını çevreleyen tel örgülerin dışında meydana geldi. Bir grup çocuk, buldukları maddeyi kurcalarken patlama meydana gelmiş ve bu patlamada, Nurullah Erçiçek (10), Seyfullah Erçiçek (12), Yunus Yaman (12), Doğukan Meşe (13), Rıdvan Coşan (12) ile Oğuzcan Akyürek (13) yaralandı. Ağır yaralı olarak Van'a sevk edilen Oguzcan Akyürek, tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tüm madahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili ilçeye gelen Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Firik ve Adalet Bakanlığı Müfettişi Mecit Gürsoy, ilk olarak Özalp Kaymakamı Hüseyin Demirbaş'la görüştü. Ardından Adliye'ye geçen müfettişler, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz ile bir araya geldiler. Yaklaşık 40 dakika boyunca gerçekleşen görüşmenin ardından Müfettişler Mehmet Firik ve Mecit Görsoy, Özalp Belediyesi'ne geçerek burada BDP'li Belediye Başkanı Murat Durmaz'dan olayla ilgili bilgi aldı. Müfettişler, Başkan Durmaz'dan 2. Hudut Tabur Komutanlığı tel örgüleri bölgesinin krokisini, evlerin yerleşik durumu hakkında belge aldı.

Müfettişler, patlamada yaralanan ve tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilen yaralı çocuklar Doğukan Meşe, Yunus Yaman ve Rıdvan Coşan'ı da evlerinde ziyaret ederek olayın nasıl meydana geldiğini sordu. Müfettişler, daha sonra olayın meydana geldiği 2. Hudut Tabur Komutanlığı Orgeneral Mustafa Muğlalı kışlası tel örgüleri yanına giderek incelemelerde bulundu. Bu arada, olay bölgesine yakın yeni bir nöbet yeri yapıldığı ve askeri alanı çevreleyen tel örgülerin güçlendirilerek, uyarı levhaları astıkları görüldü.

ASKERİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜLER

Meclis İnsan Hakları Kurulu'nun görevlendirdiği müfettişler, daha sonra 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na geçerek askeri yetkililerden de olay hakkında bilgi aldı. Müfettişler, meydana gelen patlamanın ardından doktorların Oğuzcan Akyürek adlı çocuğa kara kod verip 'öldü' diyerek olay yerinde bırakmaları ve 20 dakika sonra yaşadığı tespit edilerek pikap arkasında hastaneye götürülmesi olayını da incelediler. Olayla ilgili olarak hastane personelini de dinleyen müfettişler, daha sonra ilçeden ayrıldı. Müfettişlerin, Meclis İnsan Hakları Kurulu adına geldikleri ve hazırlayacakları raporu TBMM İnsan Hakları Kurulu'na sunacakları öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Ekgözalp´Taki Patlamayı Müfettişler İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement