Van'da meydana gelen depremler sonrası depremzedelere dağıtılan çadırların yapılan tüm uyarılara rağmen teslim edilmemesi Kızılay yetkililerini zor durumda bıraktı. Bunun üzerine Van Müftüsü Nimetullah Arvas, cuma vaazında 'Vebal' olduğunu belirterek depremzedelere çadırların teslim edilmesi çağrısı yaptı. Bu çağrı olumlu yanıt bulunca müftü, bu kez cuma vaazında çadırları teslim edenlere teşekkür etti.
Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzedelere geçici olarak Kızılay ve çeşitli kurumlar tarafından 80 bin çadır dağıtıldı. Daha sonra kurulan konteyner kentlere nakledilen depremzedelerden bu çadırlar geri istendi. Ancak Kızılay yetkilileri, 80 bin çadırdan çok az bir kısmı teslim edilince bu kez müftülükten yardım istedi.
Van Müftüsü Nimetullah Arvas'ın 2 hafta önce cuma vaazında depremzedelerden "Bu vebaldir" diyerek çadırları istemesi olumlu sonuç verdi. İki hafta içinde 5 bin çadır teslim edildi. Bunun üzerine Van Müftüsü Nimetullah Arvas, bugünkü cuma vaazında çadırları teslim eden depremzedelere teşekkür ederek, "Çok güzel bir davranış sergilenmiş. Çadırlar teslim edilmiş. Çünkü bu vebaldi ve birçok yetimin yoksulun hakkı vardır. Hepinize teşekkür ediyorum. Kalan diğer çadırlarda inşallah en kısa sürede teslim edilir" dedi. - Van
Son Dakika › Güncel › Van Müftüsü Cuma Vaazında Çadırları İade Edenlere Teşekkür Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.