KARAKAS, 8 Mart (Xinhua) -- Venezuela Ulusal Seçim Kurulu, çeşitli uluslararası kuruluşları 28 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimlerine gözlemci olarak katılmaya davet etti.
Kurulun başkanı Elvis Amoroso, Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada davet edilen kuruluşlar arasında Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC), BRICS, Amerikalılar Arası Seçim Örgütleri Birliği ve Birleşmiş Milletler (BM) Seçim Uzmanları Paneli'nin yer aldığını söyledi.
Amoroso, Karayip Topluluğu (CARICOM), Afrika Birliği, Avrupa Birliği ve Carter Center'ın da gözlemci olarak seçim sürecine katılabileceğini belirtti.
Yetkili, kurulun bu kuruluşlara yönelik davetinin, "şartlara ve anayasal yönetmeliklere" riayet etmeleri halinde geçerli olacağını vurguladı.
Son Dakika › Güncel › Venezuela, başkanlık seçimlerine uluslararası gözlemcileri davet etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.