Visa Pour L'image Festivalinde AA'ya Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Visa Pour L'image Festivalinde AA'ya Büyük İlgi

Visa Pour L\'image Festivalinde AA\'ya Büyük İlgi

Anadolu Ajansı, ilk defa katıldığı Perpignan'daki festivalde yoğun ilgiyle karşılaştı.

06.09.2014 10:18  Güncelleme: 10:25

Anadolu Ajansı (AA), ilk defa katıldığı Perpignan'daki Visa Pour L'Image festivalinde yoğun ilgiyle karşılaştı.

Dünyanın en büyük haber fotoğrafçılığı festivali olan Visa Pour L'Image'in ilk 5 gününde AA, festival için Fransa'nın güneyinde bulunan Perpignan kentine gelen fotoğrafçılar, editörler ve ajanslar tarafından büyük ilgi gördü.

Perpignan Kongre Sarayı'nın 2. katında bulunan fuara büyük bir stant ile katılan AA, Getty Images, AFP, AP, SIPA, EPA, Kyodo News ve diğer ajanslar ile beraber katılımcıları ağırladı.

Özellikle festivaldeki fotoğrafçıların, Anadolu Images ve Istanbul Photo Awards projelerine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, en çok sorulan sorunun "Bu kadar kısa sürede nasıl bu kadar büyüdünüz?" olduğunu iletti. Peru'dan Amerika'ya, İspanya'dan Rusya'ya onlarca fotoğrafçının fotoğraf portfolyolarını inceleyen Sel, AA'nın global fotoğrafçı ağını genişletmek için festivalin bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

AA'nın fotoğraf dağıtım kanallarını genişletmek için de görüşmeler yapılan fuarda, İtalya, Japonya ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkenin büyük ajans temsilcileri ile görüşmeler yapıldı. Özellikle Alman ajans temsilcileri, AA'nın futbol fotoğraflarının uluslararası alanda önem taşıdığını ifade ettiler ve yayınlamaya aday olduklarını belirttiler.

Anadolu Images sitesinin ilk defa uluslararası fotoğraf dünyası sorumlularına tanıtıldığı Perpignan'da, yabancı ajanslar ve bağımsız foto muhabirleri, üretimlerini değerlendirebilecekleri, dağıtabilecekleri yeni ve kaliteli bir internet sitesinin fotoğraf alanına girmesini çok olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiler. Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar bölgesinin en büyük haber fotoğrafı portalı olan Anadolu Images, Perpignan'daki festivalin en önemli yeniliklerinden biri olarak ortaya çıktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Visa Pour L'image Festivalinde AA'ya Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement