Wwf Türkiye'den Balık Türlerini Korumak İçin "Hangi Balık" Rehberi - Son Dakika
Güncel

Wwf Türkiye'den Balık Türlerini Korumak İçin "Hangi Balık" Rehberi

Wwf Türkiye\'den Balık Türlerini Korumak İçin "Hangi Balık" Rehberi

Türkiye (Dünya Doğayı Koruma Vakfı), azalan balık stokları ve sürdürülebilir balıkçılığa dikkat çekmek için "Hangi Balık" başlıklı bir rehber hazırladı.

01.11.2016 15:05

WWF- Türkiye (Dünya Doğayı Koruma Vakfı), azalan balık stokları ve sürdürülebilir balıkçılığa dikkat çekmek için "Hangi Balık" başlıklı bir rehber hazırladı.

Belirli balık türleri dışında, farklı balıklarım tüketilmesinin dikkat çekildiği rehberde, balık türleri tanıtılırken, balık yemekleri tarifleriyle tüketicilere yiyecekleri balıkları seçerken özen göstermeye çağırılıyor.

WWF Türkiye, "Hangi Balık" rehberini tanıtım toplantısına  WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, WWF Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Ayşe Oruç ve WWF Türkiye İletişim Müdürü Özgür Gürbüz katıldı.

"WWF'ın 12 farklı ülkedeki ofisi tarafından hazırlandı"

Rehberin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, "Mini deniz ürünleri rehberi WWF'in 12 farklı ülkedeki ofisi tarafından hazırlandı. Bu rehberimizle dünyadaki deniz stoklarının ne kadar tükendiğine, nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuza dikkat çekmek istiyoruz. Diğer taraftan da tüketiciye bir mesaj vermek, hangi balığı tüketmesinin daha doğru olacağına dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

"Hep birlikte çözüme katkı sağlayabiliriz"

WWF Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Ayşe Oruç da toplantida yaptığı konuşmasında, "Balıkçılık stoklarını  korunması sadece hükümetlerin ya da devlet kurumlarının yapmasa gereken bir şey değil. Hep birlikte çözüme katkı sağlayabiliriz. Aslında çok zor değil. Biraz daha bilinçlenerek 4 mevsimde, doğru av araçlarıyla avlanmış, doğru türleri tüketmeyi tercih edebilir. Bunları öğrenmemiz için bu kitapçık gibi artık Türkiye'de yerini almaya başlamış ve Türkçeye çevrilmiş yayınlar var. Küçük ölçekli balıkçılık faaliyetlerini desteklemeliyiz. Endüstriyel balıkçılık tabii ki de ekonomi için önemli. Ancak yerel balıkçılık önemli. Yerel balıkçılığı destekleyerek sürdürülebilirliği sağlamalıyız " diye açıkladı.

"İnsanlar birçok balığı çok önemsemiyor"

WWF Türkiye İletişim Müdürü Özgür Gürbüz de toplantıda,  "İnsanlar birçok balığı çok önemsemiyorlar. Halbuki, bu kitapçık ünlü şeflerin tarifleriyle bu balıkların ne kadar leziz olabileceklerini gösteriyor. Çeşitliliği ön plana çıkarıyoruz. Karadeniz'e yakın bir yerde doğdum büyüdüm, hamsiden başka bir şey yemezdik küçükken. Ama çok çeşitli balık yerseniz türlerin korunmasına da yardımcı olursunuz. Bir türü devamlı tüketmek yerine başka balıkları da yiyebilirsiniz" diye konuştu.

Tüketiciler rehbere WWF Türkiye internet sitesi 'www.wwf.org.tr' adresinden ulaşabilecek. Basın toplantısın ardından, İtalyan yemek şefi Claudio Chinali mezgitli bir yemek hazırladı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

- Baştak'ın açıklamaları

- Oruç'un açıklamaları

- Gürbüz'ün açıklamaları

- İtalyan şefin yemek yapması

- Genel ve detay görüntüler

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Wwf Türkiye'den Balık Türlerini Korumak İçin 'Hangi Balık' Rehberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement