Hisse senedi piyasalarında yükselişin tüketici güveni üzerindeki olumlu etkisi tartışılmaz.
Diğer tarafta Avrupa Bölgesi'nde ekonomik güven endeksi son on üç ayın en düşük seviyesinde, Japonya'da sanayi üretimi daralıyor ve Çin'de büyüme tahminleri aşağı yönde revize ediliyor. Bu çerçevede, FED'in küresel ekonomik yavaşlama ve kırılgan piyasa koşullarını hiçe sayarak, yoluna devam etmesi oldukça güç ve Başkan Yellen, piyasaların duymak istediklerini yumuşak bir tonda ifade etmeyi sürdüyor. Piyasalara etkisi, VIX (Korku) endeksinde düşüş, hisse senedi piyasalarında yükseliş, tahvil piyasalarında gerileyen oranlar ve artan risk iştahı ile gelişen ülke piyasalarına para girisi olarak özetlenebilir.
Mart ayında yirmi gelişen ülke para birimi 1998'den bu yana en iyi performans ile yüzde 5,6 değerlendi. MSCI ( Morgan Stanley Composite Index, EM ) gelişen hisse senedi piyasaları endeksi iki haftada yüzde 2,5 yükseldi. Küresel ekonomide dengelenme ve piyasa dostu FED bahar havasının devamı için şart ancak kısa vadede pozitif hava devam edebilir.
Türkiye özeline bakarsak, ülke dinamikleri ile ayrışma yaşanmadığı sürece Türk Lirası cinsi varlıklara yatırım yüksek getiri potansiyeli ile cazibesini koruyor. Teknik olarak, USDTRY paritesinde, 20 Ocak'ta başlayan düşüş kanalının desteği 2,8030 seviyesini trendin devamı için önemli görüyoruz. Ancak kısa dönem teknik göstergelerin, örneğin RSI aşırı ucuz bölgeye gelmiş olması tepki alımlarını tetikleyebilir. Olası tepki alımlarının kalıcı olduğunu söylemek için, 200 günlük hareketli ortalama (2,8970) üzerine hareketi gözlüyor olacağız.
Son Dakika › Güncel › XTB - Yellen Piyasalara Duymak İstediklerini Söyledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?