Yalçın Küçük: Deniz Baykal Yüzümüze Konuşsun - Son Dakika
Güncel

Yalçın Küçük: Deniz Baykal Yüzümüze Konuşsun

Yalçın Küçük: Deniz Baykal Yüzümüze Konuşsun

Oda TV Davası'ndan yargılanan Yalçın Küçük, Deniz Baykal'ın Ankara'da ifade vermesi kararına tepki göstererek "Gelsin yüzümüze konuşsun" dedi.

11.09.2013 16:23  Güncelleme: 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Oda TV Davası'nın görülmesine devam ediliyor. Bir önceki duruşmada Deniz Baykal'ın tanık olarak dinlenmesine karar verilmişti. Baykal ise Ankara 'dan talimatla ifadesinin alınması yönünde dilekçe vermişti. Mahkeme ise bugün duruşmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazısı yazıldığını ve Baykal'ın Ankara'da ifade vermesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Bu karara ise Yalçın Küçük itiraz etti. Küçük, "Baykal gelsin yüzümüze karşı ifade versin" dedi.

ŞIK VE ŞENER DE DURUŞMADAYDI

Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük katıldı. Tutuksuz yargılanan Ahmet Şık ve Nedim Şener ile diğer sanıklar da duruşmada hazır bulundu.

BAYKAL TANIKLIĞI KABUL EDİLDİ

Mahkeme heyeti Soner Yalçın'ın talebi üzerine, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tanık olarak dinlenilmesini karara bağlamıştı. Kararın ardından Deniz Baykal avukatları aracılığıyla mahkemeye talimatla ifade vereceğini bildirmiş, bunun üzerine Ankara'daki mahkemeye yazı yazılmıştı.

"MAHKEMEYE GELSİN"

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Yalçık Küçük, Deniz Baykal'ın mahkeme huzurunda dinlenilmesini talep etti. Küçük, Baykal'ın Ankara'dan uçakla İstanbul'a geldiğini ve İstanbul'dan da İzmir'e uçtuğunu belirterek, Baykal'ın mahkemeye de gelerek tanıklık etmesini istedi. Mahkeme Başkanı ise, bu talebin daha sonra değerlendirileceğini belirtti. Duruşmaya savunma tanıklıklarının ifadelerinin alınmasıyla devam edildi. Tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından duruşmaya ara verildi.

Verilecek olan aranın ardından sanıklara, tanıkların beyanlarına ilişkin sözlerinin olup olmadığı sorulacak ve ardından tahliye taleplerinin alınmasına geçilecek. Tahliye taleplerinin alınmasının ardından ise mahkeme taleplere ilişkin ara kararı vermek üzere duruşmaya ara verecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yalçın Küçük: Deniz Baykal Yüzümüze Konuşsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement