Yalova Bengü'ün Yürüyen Köşk Konseri Mısırdaki Olaylar Yüzünden Ertelendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yalova Bengü'ün Yürüyen Köşk Konseri Mısırdaki Olaylar Yüzünden Ertelendi

Yalova Bengü\'ün Yürüyen Köşk Konseri Mısırdaki Olaylar Yüzünden Ertelendi
19.08.2013 15:47

Atatürk'ün çevrecilik örneği sergilediği Yürüyen Köşk'ün bahçesindeki kafeteryada basın toplantısı düzenleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, restorasyonun tamamlanmasının ardından köşkün tanıtımını yaptı.

Atatürk'ün çevrecilik örneği sergilediği Yürüyen Köşk'ün bahçesindeki kafeteryada basın toplantısı düzenleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, restorasyonun tamamlanmasının ardından köşkün tanıtımını yaptı. Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin önemli olduğunu belirten Başkan Koçal, 'Kentin kaderini değiştiren neticeler oluşmuş. Bugün Yalova'yı Yalova yapan bir çok unsurun altında Atatürk'ün Yalova'ya gelmesi var. Biz de yıllar evvel yaptığımız gibi bir takım organizasyonlarla bunu kutlamaya çalışıyoruz. 2003 yılında yine bir organizasyon yapmıştık. 10 yıl sonra yine bir organizasyon yapalım dedik. Bunu da Yürüyen Köşk'ün açılışıyla birleştirelim dedik. Yürüyen Köşk'e sık sık restorasyon yapılıyor. Deniz kıyısında olmasının etkisiyle restorasyon gerekliği oluyor. Bu yapılan 3'üncü restorasyon. 1998 yılında birincisini Çevre Bakanlığı yapmıştı. İkincisi 2006 yılında Çalık Holding sponsorluğunda yapılmıştı. Üçüncüsü de yaklaşık 400 bin liralık bir maliyetle Yalova Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla gerçekleştirildi. Bu sene Anıtlar Kurulu ince eleyip, sık dokuyup rengin asıl rengi olan ahşap yaptırmaya çalıştı. Yürüyen Köşk'ün asıl rengi ahşap. Bunun da bu şekilde yapılmasını istediler. Bunun dışında yeni bir düşünce de gelişti. Bu açılış yapıldıktan sonra Anıtlar Kurulu'ndaki arkadaşların önerisiyle köşkün yürütüldüğü raylarla ilgili bir çalışma yapalım dediler. İnşallah bunu da yapacağız. Köşkün yürütüldüğü raylar halen toprağın altında mı değil mi önce buna bakacağız. Bununla ilgili makinelerle araştırma yapılacak. Raylar yoksa bile bunun, rayların varlığını ortaya çıkararak bir çalışma yapacağızö şeklinde konuştu.

Başkan Koçal, köşkün restoresini yapan firmanın, 20-30 yıl köşke restore ihtiyacı duyulmayacağını söylediğini kaydetti.

MISIR'DAKİ OLAYLAR YÜZÜNDEN BENGÜ'NÜN KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Başkan Koçal, Atatürk'ün Yalova'ya gelişi kutlamaları kapsamında bu akşam Yalovalılara konser verecek olan ünlü sanatçı Bengü konserinin de, Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildiğini belirtti. Koçal, 'Bu açılış programını daha önceden hazırlamıştık. Mısır'daki yaşanan olayların devam etmesi nedeniyle de dün akşam sanatçı arkadaşımızla görüşerek konseri iptal ettik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda konserin yapılması üzerine anlaştıkö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Bengü'ün Yürüyen Köşk Konseri Mısırdaki Olaylar Yüzünden Ertelendi - Son Dakika


Advertisement