Yaralı Şahin Korumaya Alındı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Yaralı Şahin Korumaya Alındı

Yaralı Şahin Korumaya Alındı
01.12.2006 21:07

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Avcılar Tarafından Vurulan Bir Şahin, Korumaya Alındı. Şahinin Yaralanan Bacağı Alçıya Alındı.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde avcılar tarafından vurulan bir şahin, korumaya alındı. Şahinin yaralanan bacağı alçıya alındı.

Korkuteli'ne bağlı Manay Köyü'nde tarladan dönen köylüler yaralı bir şahin buldu. Bacağından ve kanadından yaralı olan şahin veteriner hekim Süleyman Büyüktosun'a teslim edildi. Yaralı şahinin bacağını alçıya alan, kanadını da tedavi eden veteriner Büyüktosun, ''Onu yeniden doğaya döndürmek için elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

Şahini vuran avcılara da tepki gösteren Büyüktosun, ''Avcılık her kuşa ateş etmek değildir. Av bir spordur. Kimsenin, amacın dışına taşıp doğanın dengesini bozmaya hakkı yok. Nesli tükenmekte olan bu şahini avlamaya çalışanlara yasaya göre 5 bin 500 YTL para cezası verilmesi gerekiyor. Av ruhsatları bu işin eğitimi almış kişilere verilmeli'' diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralı Şahin Korumaya Alındı - Son Dakika


Advertisement