Yaralı Yıldırım Ayhan Öldü - Son Dakika
Güncel

Yaralı Yıldırım Ayhan Öldü

Yaralı Yıldırım Ayhan Öldü

'Canlı kalkan' grubuna güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yaralanan BDP'li Yıldırım Ayhan yaşamını yitirdi.

28.08.2011 17:10

Pkk'ya karşı yürütülen sınır ötesi hava operasyonlarını önlemek için 'canlı kalkan' olacaklarını söyleyerek Çukurca İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'nden sınıra yürümekte ısrar eden gruba güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında ağır yaralanan Van İl Genel Meclisi üyesi BDP'li Yıldırım Ayhan yaşamını yitirdi.

Çukurca Sağlık Ocağı'ndaki ilk müdahalenin ardından helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Yıldırım Ayhan, buradan da helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yıldırım doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Hastane önünde toplanan Yıldırım Ayhan'ın Van'daki yakınları, ölüm haberini alınca sinir krizleri geçirdi. Polis hem hastane çevresinde hem de kentte çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

ÇUKURCA'DAN NARLI'YA GİTTİLER

BDP'li milletvekillerinin de bulunduğu 'canlı kalkan' eylemcileri, sınıra yürümek için Narlı Köyü'nde beklerken, ölen İl Genel Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan'ın yaralı getirildiği Çukurca Sağlık Ocağı bahçesinde toplanan grup da Narlı Köyü'ne gitmek üzere yürüyüş başlattı.

Yaklaşık 300 kişinin bulunduğu grup 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'AKP şaşırma, bizi dağa taşıma', 'PKK halktır, halk burada' sloganları atarak yürüyen grup Narlı Köyü girişinde jandarmanın kurduğu barikatta durduruldu.

Gruptakiler geçişlerine engel olan jandarmaya taşlarla saldırınca arbede çıktı. Olay yerine gelen BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, olayları yatıştırarak için araya girdi. BDP'lilerin girişi sonucu jandarma barikatı kaldırdı ve Çukurca'dan gelen grup da Narlı Köyü'ne girdi.

GEYLANİ: YOLDAŞIMIZI ŞEHİT VERDİK

BDP Genel Başkanı Hamit Geylani burada Çukurca'dan gelen grubu Narlı Köyü'ne soktuktan sonra yaptığı konuşmada, olaylar sırasında Van İl Genel Meclisi üyesi BDP'li Yıldırım Ayhan'ı kaybettiklerini söyledi. Geylani, "Şehit verdik. 30 yıllık Kürt coğrafyasında akıttıkları kanı Çukurca topraklarında da akıttılar. Bugün ne yazık ki değerli yoldaşımız, arkadaşımız Yıldırım Ayhan'ı kaybettik. Aslında kaybetmedik, onun gibi düşünenlerin ölümsüz olduğuna inanıyoruz. Onlar yüreğimizde, gözbebeklerimizde yaşıyorlar. Onun için bugün çok üzgünüz. Hem de bütün halkımızla birlikte gururlu ve dimdik ayaktayız" dedi.

Olayların sorumlusunun Hakkari Valisi ve Çukurca Kaymakamı olduğunu ileri süren Hamit Geylani'nin konuşmasının ardından, Narlı'daki 300 kişilik grup yeniden Çukurca'ya, olayların çıktığı Çetin Doğan Köprüsü'ndeki 1500 kişilik 'canlı kalkan' eylemcileri de 50-60 araçlık konvoyla Van'a döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralı Yıldırım Ayhan Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement