Yasak Aşk Cinayetine Kurban Giden Beratcan'ın Ağabeyinin Velayeti, Azmettirici Anneye Verildi - Son Dakika
Güncel

Yasak Aşk Cinayetine Kurban Giden Beratcan'ın Ağabeyinin Velayeti, Azmettirici Anneye Verildi

Kaybolan çocuğun 15 gün sonra cesedi bulunmuş ve katilin annesinin yasak aşkı olduğu ortaya çıkmıştı. Baba, cinayetin azmettiricisi olduğu söylenen anneye velayet davası açtı ancak büyük oğlu annesini seçti.

30.04.2018 08:15  Güncelleme: 09:58

10 yaşındaki Beratcan'ın kaybolduktan 15 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu. Annesinin yasak aşkı olan katil, sevgilisi olan annenin kendisini azmettirdiğini söyledi. Baba, cinayet davasında beraat eden anneye boşanma davası açtı. Mahkeme, Beratcan'ın ağabeyinin velayetini ise çocuğun isteği doğrultusunda anneye verdi.

KAYBOLAN ÇOCUĞUN 15 GÜN SONRA CESEDİ BULUNMUŞTU

Kartal'da 9 Mart 2016 günü kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesi tüm Türkiye'yi derinden sarstı.

ANNESİNİN SEVGİLİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Sır perdesi günler sonra aralandı, Beratcan'ı annesi Türkan Karakütük'ün servisçi sevgilisi Ersin Kaşıkçı'nın vahşice katlettiği ortaya çıktı.

ANNE BERAAT ETTİ SEVGİLİ MÜEBBETE ÇARPTIRILDI

Kaşıkçı'nın yanı sıra anne Karakütük hakkında 'kasten adam öldürmeye azmettirme' suçundan dava açıldı. Yargılama süresince çift birbirini suçladı. Türkan Karakütük yasak aşkı eşi ve çocuğunun bildiğini ve sevgilisini azmettirmediğini söyledi.

Yasak Aşk Cinayetine Kurban Giden Beratcan'ın Ağabeyinin Velayeti, Azmettirici Anneye Verildi

Kaşıkçı ise anneyi suçlayarak Beratcan'ın ilişkilerini öğrenmesi üzerine öldürme emrini annenin verdiğini iddia etti. Dava sonunda Türkan Karakütük beraat etti, sevgilisi ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl hapse çarptırıldı.

BABA BOŞANMAK VE BÜYÜK OĞLUN VELAYETİNİ ALMAK İSTEDİ

Eşine dava açıldıktan sonra mahkemenin yolunu tutan Beratcan'ın babası Ergün Karakütük, eşinden boşanmak istedi. Karakütük, eşinin kendisini aldatması ve oğlunun ölümünü gerekçe göstererek 16 yaşındaki diğer oğlu B.K.'nın velayetinin kendisine verilmesini talep etti.

"ANNEMLE YAŞAMAK İSTİYORUM"

Babanın avukatı Hicran İlhan da velayetin kendilerine verilmemesi halinde çocuğun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir yurtta kalmasını istedi. B.K. ise "Annemle beraber yaşamak istiyorum" dedi. Anadolu Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına karar verdi.

Yasak Aşk Cinayetine Kurban Giden Beratcan'ın Ağabeyinin Velayeti, Azmettirici Anneye Verildi

Davacı babanın talebinin aksine 16 yaşındaki B.K.'nın isteğini dikkate alan mahkeme, velayeti anneye verdi. Ayın belli günlerinde babanın çocuğu ile ilişki kurabilmesine hükmeden mahkeme, B.K.'nın bakımı için de aylık 200 TL nafakanın babadan alınıp anneye verilmesini kararlaştırdı.

"ANNE BERAAT ETMESE ÇOCUK ANNEYE VERİLMEZDİ"

Kararı değerlendiren Avukat Hicran İlhan, anne hakkında cinayet davasında verilen beraat kararının kesinleşmediğini belirterek şunları söyledi: "Çocuğun görüşü velayet davalarında önemli. 15 yaşından sonra çocuğun iradesine itibar edilir. Zorla ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir yurtta barındırabilirsiniz, ne de baba yanında tutabilir.

Çocuğun iradesi anneden yana oldu. Mahkeme aslında kararsız kaldı. Reşit olmasına az bir süre kaldığı için bu şekilde bir uygulamaya gitti. Annenin beraat kararını Yargıtay'a taşıdık. Annenin beraat kararı olmasaydı mahkeme anneye velayeti vermezdi."

Yasak Aşk Cinayetine Kurban Giden Beratcan\'ın Ağabeyinin Velayeti, Azmettirici Anneye Verildi

Son Dakika Güncel Yasak Aşk Cinayetine Kurban Giden Beratcan'ın Ağabeyinin Velayeti, Azmettirici Anneye Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • tamtam: neye yaradı ? kim kazandı ? kimler sevinçli ? hayatlarınızı nasıl böyle berbat ediyorsunuz göz göre göre, çocukluğu çıkarın yaşlılığı çıkarın adam akıllı duracağınız bi 30 sene var oda göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor akıllı olun millet şeytan pusuda bekliyor, şeytana vereceğiniz bi 10 saniyeyle bütün hayatınız mahvolur dikkatli olun 21 0 Yanıtla
  • Huso : Bu kadının cezası müebbet hapis cezası bir anne diye çocuk veriyorlar yazık bu adalete 14 1 Yanıtla
  • Baris : Ölen, oglan ne güzel ve Melek gibi. Allah rahmet eylesin 13 0 Yanıtla
  • Mehmet bahadir: Kadinin ben adi bir pisligim demesi lazim ogluna babana git demesi lazim bence 7 2 Yanıtla
  • adaletmi: Bu kadın neden berat etmiş anlamadım 8 0 Yanıtla
    Neden olacak: Delil yetersizliği 1 1
  • aile bakanlığı ülkedeki tüm aileleri incelemeli.DA: hakim zaten babaya vermiş fakat çocuk babasını istememiş beni anneme verin demiş bir düşünün neden?çocuklar en iyisini hisseder bilir demek ki baba anneden daha kötü yazık,çocuklara acıdım ne anne ne baba umurumda değil.lütfen herkes anne baba olmasın anne babalık vasfı herkeste bulunmuyor olan böyle çocuklara oluyor. 7 0 Yanıtla
  • misafir: Muz Cumhuriyeti anayasında adalet artık bu şekilde işliyor 7 0 Yanıtla
  • DOGRUCU: BÖYLE ADALETMİ OLUR BU PİSLİGİN NE İŞİ VAR DIŞARDA GENE BİR ADAM BULUR KENDİNE ONUNDA BAŞINI YAKAR EVLADINA KIYAN DİNSİZ ATAİST KADIN BİDE TÜRBAN TAKIYOR BU MÜBAREK GECEDE YANARSIN İNŞALLAHHH 6 0 Yanıtla
  • F: Ilginc bir baska konuda aldatilan ve cocugu oldurulen adamin nafaka odemesi 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement