Yasakmeyve'nin 53. Sayısı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yasakmeyve'nin 53. Sayısı Çıktı

Yasakmeyve\'nin 53. Sayısı Çıktı

Yasakmeyve, festivale katılan şairleri, şiirleriyle birlikte tanıtıyor.

25.11.2011 14:48  Güncelleme: 10:32

Yasakmeyve, Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı nedeniyle Almanya'da yaşayan ya da bağı olan şairleri sayfalarına taşıdı bu sayısında. Gültekin Emre'nin yazısına Yüksel Pazarkaya, Habib Bektaş, Fethi Savaşçı, Yaşar Miraç, Aras Ören, Orhan Murat Arıburnu, Acem Özler, Zafer Şenocak ve Süha Tuğtepe'nin şiirleri eşlik ediyor.

"Şair ve Okuru" sayfalarının konuğu Bâki Ayhan T. ile Mehmet Sümer söyleşirken, Şeref Bilsel "Bâki Ayhan T.'den Bâki Asiltürk'e Bir Şiir Yolculuğu"na çıkarıyor bizi.

Ordu'da gerçekleştirilen uluslararası edebiyat festivali, Bulgaristan'dan Macaristan'a pek çok şairle buluşmamızı sağladı. Yasakmeyve, festivale katılan şairleri, şiirleriyle birlikte tanıtıyor.

Sabit Kemal Bayıldıran, Ahmet Muhip Dıranas'ın ünlü "Olvido" şiirini, Fırat Demir Ahmet Haşim'i, Anita Sezgener Sami Baydar'ı irdeliyor. Ahmet Telli, Şükran Belen'in, Ebuzer Saray da Soner Demirbaş'ın şiirlerine farklı pencereler açarken, Türkân Yeşilyurt Fatma N.'nin şiir dünyasına farklı pencereler açıyor.

Murathan Mungan'ın "25 Küçük Parça"dan oluşan metni ve Hüseyin Ferhad'ın şiir ortamımızı sorgulayan yazısı bu sayının dikkatle okunacak yazıları arasında.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yasakmeyve'nin 53. Sayısı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement