"Yatırımcılar Türkiye ile Çok İlgili" - Son Dakika
Güncel

"Yatırımcılar Türkiye ile Çok İlgili"

"Yatırımcılar Türkiye ile Çok İlgili"

"Financial Times Türkiye Semineri" organizasyonunda Türk ekonomisi ve Türkiye'de iş yapma koşulları tartışıldı.

23.11.2012 09:26

Uluslararası banka olarak HSBC sponsorluğunda gerçekleşen "Financial Times Türkiye Semineri: Avrupa'nın yeni BRIC'ine Yatırım" organizasyonunda Türk ekonomisi ve Türkiye'de iş yapma koşulları tartışıldı

Uluslararası banka olarak HSBC sponsorluğunda gerçekleşen Financial Times "Türkiye Semineri Avrupa'nın yeni BRIC'ine Yatırım (Turkey Seminar: Investing in Europe's new BRIC)" toplantısı, Türk-İngiliz İş Konseyi işbirliğiyle 22 Kasım 2012 tarihinde Four Seasons Oteli'nde gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı ve Financial Times Uluslararası İlişkiler Editörü David Gardner'in moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde "Türkiye'nin Ekonomik Görünümü", "İstanbul Finans Merkezi", "Türkiye'nin AB'ye Giriş Süreci" ve "Lojistik ve Üretim Merkezi olarak Türkiye" başlıklı paneller düzenlendi.

HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling toplantı vesilesiyle yaptığı açıklamada HSBC Grubu'nun Türkiye'ye uzun vadede güven duyduğunu ve Türkiye'ye yeni sermaye ve kaynak aktarımında bulunacaklarını açıkladı. Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri değerlendiren Spurling, şunları söyledi: "Türkiye HSBC Grubu içerisinde öncelikli yatırım yapılacak stratejik pazarlar arasında yer alıyor. Uluslararası banka olarak HSBC sponsorluğunda gerçekleşen Financial Times Türkiye Semineri de bu pazara olan inancımızın bir göstergesi.

Türkiye'nin Fitch Ratings tarafından kısa bir süre önce "yatırım yapılabilir ülke" statüsüne yükseltilmesi, bu pazarın önemini bir kez daha ortaya koydu. Açıkçası bundan sonra dış kaynaklı yatırımların daha da ivme kazanmasını bekliyoruz. Uzun vadede zaten başarılı bir yatırım hikayesi olan Türkiye'nin istikrarlı büyüme yolunda kararlı adımlar atmaya devam etmesi ile öneminin daha da artacağına inanıyoruz. Türkiye'nin en büyük yabancı bankası olarak biz de Türkiye'nin güçlü ekonomik potansiyelini gerçekleştirmesine büyük bir katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz."

Seminere yurtdışından ve Türkiye'den üst düzey kamu sektörü temsilcileri, özel sektörden öncü finans stratejistleri, çokuluslu firma yönetici ve CEO'larından oluşan 200'ü aşkın üst düzey karar alıcıları katıldı. Seminer'de ayrıca, Türkiye'de iş yapmanın avantaj ve zorluklarıyla önümüzdeki döneme ilişkin iş fırsatları da ele alındı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yatırımcılar Türkiye ile Çok İlgili' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement