Yemen'deki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Çatışmalar

Türk-Yemen Dostluk Platformu üyeleri, Yemen'deki çatışmaları protesto etti.

19.04.2015 15:53

Türk- Yemen Dostluk Platformu üyeleri, Yemen'deki çatışmaları protesto etti.

Namazın ardından Fatih Camisi bahçesinde toplanan grup, çatışmaları protesto eden pankartlar açtı.

Dr. Muhammed El Homeykani, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Yemen'de yaşanan olayların kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Çatışmaların bu aşamaya gelmesini hiç kimsenin istemediğini ifade eden Homeykani, dünyanın yaptığı barış çağrısına olumlu cevap verilmesi gerektiğini belirtti.

Yemen'de yasa dışı silahlı örgütlerin sivil halkı öldürmekten ve şehirleri işgal etmekten vazgeçmesini isteyen Homeykani, şöyle konuştu:

"Yemen'de 33 sene boyunca eski rejim hiçbir kalkınma yapmadı ve silah satın aldı. O silahların bizi savunmak için kullanacağını sanıyorduk. Maalesef o silahlar, sadece halkımızı öldürmek için kullanıldı. Tıpkı Suriye ordusunun yaptığı gibi, milyonlarca vatandaşımızı göç ettirdi ve yüzlerce kişi öldürüldü. Kendi şehirlerimizi mahvetti. Şimdi Yemen'i seven siyasi güçler, tekrar barış sağlanması için acilen Birleşmiş Milletler'in kararlarını kabul etmelidir. Yemen'in geleceği için silahlı yasa dışı örgütlerin oluşmasına izin verilmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti'ne de Yemen halkına verdiğini desteklerden dolayı saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün siyasi tarafların masaya tekrar oturması için Türkiye'nin geniş ilişkilerini kullanmasını temenni ediyoruz."

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement