Yılanlı Köy Ziyaretçi Akınına Uğruyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yılanlı Köy Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Yılanlı Köy Ziyaretçi Akınına Uğruyor
26.05.2017 12:39

Bayburt’un Kırkpınar Köyünde her yıl Mayıs ayının ilk haftasında ortaya çıkan ve bir çok hastalığa iyi geldiğine inanılan yılanları görmek isteyen vatandaşlar köye akın ediyor.

Bayburt'un Kırkpınar Köyünde her yıl Mayıs ayının ilk haftasında ortaya çıkan ve bir çok hastalığa iyi geldiğine inanılan yılanları görmek isteyen vatandaşlar köye akın ediyor.

Yılanlı Köyü olarak da bilinen Kırkpınar Köyünün belirli yerlerinde bulunan ve boyları 30 ile 50 santimetre uzunluğundaki yılanlar, köydeki vatandaşlardan tarafından yakalanarak bidonlar içerisinde saklanıp besleniliyor. Bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılan yılanlar, köye gelen hastaların vücudunun ağrıyan bölgelerine bırakılarak tedavi ediliyor. Yılanlar Mayıs ayı sonunda yuvalarına geri dönüyor.

Şifalı olduğuna inanılan yılanların ününün yurt içi ve yurt dışına yayıldığını belirten köylüler, Türkiye'nin her tarafından, değişik şehirlerinden insanların köylerine geldiğini ifade etti. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yılanlı Köy Ziyaretçi Akınına Uğruyor - Son Dakika


Advertisement