Yıldırım'da Şehit Yakınları ve Gazilere Vefa Buluşması - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'da Şehit Yakınları ve Gazilere Vefa Buluşması

Yıldırım\'da Şehit Yakınları ve Gazilere Vefa Buluşması

Yıldırım Belediyesi, ülkenin birliği ve bütünlüğü ile milletin huzuru için canlarını feda eden şehitlerin yakınları ve gazileri dayanışma etkinliğinde bir araya getirdi.

01.04.2017 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi, ilçede ikamet eden şehit yakınları ve gazileri Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen dayanışma programında bir araya getirdi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan ve Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu'nun yanı sıra şehit yakınları ile gaziler katıldı. Geçmişten güç alarak geleceğe güçle bakan bir medeniyetin mensubu olduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bizi güçlü kılan en önemli unsur tarihimizin her döneminde, milletin birliği ve ülkenin bütünlüğü için kendi canlarını hiçe sayan kahramanlar yetiştirebilmiş olmamızdır. İşte bugün burada kahramanlarla ve onların emanetleriyle bir arada olabilmekten dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Evet sizler çok büyük acılar yaşadınız, ancak her zaman vatanın bütünlüğüne ve milletin birliğine olan inancınızın, acılarınızdan büyük olduğunu dosta düşmana haykırdınız. Bunun içindir ki şehitlerimizin kutsal emanetlerinin ve gazilerimizin her zaman bizim başımızın üstünde yeri var" diye konuştu.

'EMANETE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU'

Şehit yakınlarını ve gazileri kendilerine emanet olarak kabul ettiklerini de vurgulayan Başkan Edebali, "Yıldırım'daki şehit yakınlarımızın, gazilerimizin bizim nazarımızda kendi aile fertlerimizden hiç bir farkı yok. Sık sık kendileriyle bir araya geliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk gün oluşturduğumuz Şehit Yakınları ve Gaziler Masa'mız, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizi sürekli evlerinde ziyaret ediyor. En ufak dertlerini kendi sorunumuz gibi kabul edip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu bizim onlara borcumuz. Borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebiliyor, yaşadıkları acıları bir nebze de olsa hafifletebiliyorsak ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BELEDİYECİLİK

Türkiye'de Şehit Yakınları ve Gazi Masası'nı Yıldırım'dan başka bir şehirde görmediğini dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol, "Türkiye'de dolaşmadığım yer yok. Ancak ilk defa Yıldırım Belediyesi'nde Şehit Yakınları ve Gazi Masası gördüm. Bürokraside ve hayatın her alanında şehit ailelerinin ve gazilerin ihtiyacına çözüm üreten Başkanımız ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum" dedi. Başkan Edebali'ye şehit yakınları ve gazilere karşı hassas yaklaşımından dolayı teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, "Bugün Yıldırım Belediyesi, El Bab'da şehadete yürüyen Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir'in adını açılışı yapılan parka vererek şehidimizin adını ölümsüzleştirdi. Yıldırım'da şehide, emanetine ve gazilere sahip çıkıldığını görmek bizlerin daha güçlü olmamızı sağlıyor" diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Şehit yakınları ve gaziler ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, "Vatan toprakları için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz bir arada olmak büyük mutluluk. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin şehri Yıldırım'da, bu güzel mesajı bir kez daha tüm dünyaya veriyoruz" dedi. Yıldırım'ı farklı kılan birlik ve beraberlik ruhunun ilçenin önemli değerlerinden biri olduğunu da belirten Kaymakam Aydın, şehirdeki toplumun tüm kesimlerini aynı hedef doğrultusunda bir arada toplayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım'da Şehit Yakınları ve Gazilere Vefa Buluşması - Son Dakika


Advertisement