Yıldönümüne Neonazi Terörü Damgasını Vurdu Yıldönümüne Neonazi Terörü Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

Yıldönümüne Neonazi Terörü Damgasını Vurdu Yıldönümüne Neonazi Terörü Damgasını Vurdu

Yıldönümüne Neonazi Terörü Damgasını Vurdu Yıldönümüne Neonazi Terörü Damgasını Vurdu

Köln Chorweiler'da faaliyetlerini sürdüren Türk-Alman Dostluk Derneği, kuruluşunun 40.yılını kutladı.

17.11.2011 22:40

Köln Chorweiler'da faaliyetlerini sürdüren Türk-Alman Dostluk Derneği, kuruluşunun 40. yılını kutladı. Etkinliğe katılanlar en son yaşanan neonazi terör olaylarını eleştirdiler.

ALMANYA'nın Köln kentinde faaliyetlerini sürdüren Türk-Alman Dostluk Derneği (Deutsch-Türkischer Verein - DTVK) kuruluşunun 40. yıldönümünü verdiği Türk sanat müziği konseriyle kutladı. Köln'deki Chorweiler Belediye Binası'nda düzenlenen programa Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Uyum Bakanı Guntram Schneider, Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters ve Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa katıldı.

NEONAZİ TERÖRÜ BAŞKASINA YIKILMAYA ÇALIŞILDI

Etkinlikte konuşan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, neonazi teröristlerin olaylarının ortaya çıkmasını değerlendirerek, "Saldırılardan sonra bizzat kurbanların suçlandığı, suç mahallerinde mafya içi hesaplaşmalar, uyuşturucu ticareti, kara para aklanması, hatta Türk gizli servislerinin parmağı aranmıştır. Sevgili Alman dostlarımızın, Türk komşularının kırgın ve üzgün olduklarını bilmelerini isterim. Şimdi kendimizi bir an için, saldırılarda babası öldürülen çocukların, ya da çocuğu öldürülen annelerin yerine koymaya çalışalım. ve bundan sonra Almanya'daki Türkler hakkında bize söylenenleri dinlerken, yazılanları okurken bunları da aklımızda tutalım" dedi.

NEONAZİ SORUNU GÜNÜMÜZDE DE DEVAM EDİYOR

NRW Uyum Bakanı Guntram Schneider ise, "Keup caddesindeki saldırı, Neonazi terörünün tarihte kalmış bir sorun değil, günümüzde de varlığını sürdüren bir sorun olduğunu gösteriyor. Bu cinayetlerin 11 yıldır aydınlatılmamasının mutlaka bir yaptırımı olmalıdır" diye konuştu.

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters ise etkinliğe yoğun katılımın olmasının iki toplumun birbirine ait olduğunu gösterdiğini söyledi.

TÜRK VE ALMANLARIN BİRLİKTELİĞİNİ SİMGELİYOR

Katılımcıların konuşmalarıyla başlayan etkinlik, DTVK korosunun sunduğu muhteşem müzik ziyafeti ile sona erdi. Sahnede Türkçe şarkılar seslendiren koro üyeleri konserin sonunda ayakta alkışlandı. Derneğin yönetim kurulu üyesi ve LAGA NRW Başkanı Tayfun Keltek dernek ve derneğin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: '50 yıllık göçün 10. yılında kurulan bu derneğin en büyük özelliği gerek yönetimde olsun gerekse üyeleri olsun eşit şekilde Türk ve Almanlardan oluşuyor. Bu şekliyle Almanya'da tek dernek olan DTVK'nın 40. yılını bu şekilde kutlamak istenildiği şekilde Türk ve Almanlar arasında her türlü çalışmanın yapılabileceğinin çok güzel bir göstergesidir. Derneğin çalışmalarının başında, üyeleri öğretmenlerden oluştuğu için iki dilli eğitime destek sunmak. 12 okulda yaptığımız veli çalışmaları ve çeşitli kurslarla eğitime destek vermek.'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldönümüne Neonazi Terörü Damgasını Vurdu Yıldönümüne Neonazi Terörü Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement