Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinde
"Anayasa'dan 'şunlar çıkacak veya şunlar Anayasa'ya sokulacak diye pek çok iftiralar atılıyor. Biz her defasında söylüyoruz bunlar yalandan, iftiradan ibaret" dedi. Akil insanlara saygısızlığın kabul edilemeyeceğini belirten Bozdağ, "Sayın Bahçeli konuşmalarında milletimizin arasındaki sevgi bağlarını, kardeşlik hukukunu adeta bombalıyor.Milletimiz onun bu sözlerini kendi vicdan terazisinde tartıyor, ona göre karar veriyor. Milletimizin basireti, Sayın Bahçeli'nin basiretinden çok daha ileridedir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hafta sonu tatilini geçirdiği Yozgat'ta, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. AK Parti grubunun, Anayasa Uzlaşma Grubu'na sunduğu metin içerisinde hem Türk kelimesi, hem Türk Milleti kelimesinin defalarca geçtiğini belirten Bozdağ, "Bunu MHP'nin komisyon üyeleri de CHP'nin komisyon üyeleri de bilmektedir ve partilerini de eminim ki bilgilendirmektedir. Ama buna rağmen parti genel başkanları milletimizin bu noktada ki hassasiyetini istismar etmekte maalesef geri durmamışlardırö dedi.
Çözüm süreci ve akil insanların çalışmaları konusunu değerlendiren Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Bozdağ, "Çözüm süreci içerisinde pek çok hadise olabilir, daha önce de ifade ettik. Çünkü çözüm süreci pek çok provokasyona, sabotaja, riske açık bir süreç. Zaman zaman bu süreci sabote etmek isteyenler Türkiye'nin her yerinde ortaya çıkabilir. Ben bu tür saldırıları da çözüm sürecini istemeyenlerin gerçekleştireceği birer sabotaj olduğunu düşünüyorum. Ama çözüm süreci milletimizin hayrına, yararına bir süreç olduğu için her türlü provokasyona, sabotaja rağmen milletimizin yararına işleyecektirö dedi.
BAHÇELİ SÖYLEDİKLERİNE BAKSIN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerinin, akli selim bir çerçevede söylenebilecek sözler olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bahçeli konuşmalarında milletimizin arasındaki sevgi bağlarını adeta bombalıyor. Milletimiz arasındaki kardeşlik hukukunu adeta bombalıyor. Milletimizin birliğini, dirliğine kardeşlik hukukunun daha güçlü olmasına hizmet edecek söylemler yerine bu birliği, bu dirliği, bu hukuku zayıflatacak söylemler içerisinde bulunmaktadır. Benim Sayın Bahçeli'ye çağrım; söylediklerine baksın, bu milletin arasındaki sevgiyi, saygıyı azaltıyor mu, çoğaltıyor mu? Birliği, dirliği takviye mi ediyor, yoksa zarar mı veriyor. Onu bir değerlendirmesi lazım. Çünkü söylediği sözlerin akli selim bir çerçevede söylenebilecek sözler olmadığı çok açıktır. Milletimiz onun bu sözlerini kendi vicdan terazisinde tartıyor, ona göre karar veriyor. Milletimizin basireti Sayın Bahçeli'nin basiretinden çok daha ileridedir. O yüzden Sayın Bahçeli'nin bu sözleri milletimizin bir birimizi sevmesine, kardeşlik hukukunu yüceltmesine engel olamayacaktırö diye konuştu.
Çözüm süreci içerisinde çalışmalarına başlayan akil insanlar grubuna karşı yapılan protestolar ve MHP lideri Bahçelinin söylediği sözler konusuna da değinen Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:
AKİL İNSANLARA SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ
"Akil İnsanlar Türkiye'nin tanıdığı insanlar. İlmiyle veya başka alanlardaki çalışmaları ile kendisini ispat ettirmiş, görüşlerine katılmasak bile herkesin yetkinlik konusunda hemfikir olduğu insanlarımızdan oluşuyor. Bunların tamamını da milletimiz değişik boyutlarda tanıyor ve insanları bir araya getiren şey, kanın durdurulması, gözyaşının dindirilmesi, terörün sona erdirilmesi. 30 yılı aşkındır devam eden yangının söndürülmesidir. Böylesi bir yangını söndürmek ortak paydasında kanı durdurmak, ortak paydasında birleşmiş insanlarımıza bu noktada küfürler, hakaretler, saygısızlıklar yapılması asla kabul edilemez. Şunu her defasında ifade ediyorum. Küfür etmek fikir üretememenin bir sonucudur. Fikir sahibi olanlar küfür etmezler, küfür edemezler. Eğer birisi küfür ediyorsa, hakaret ediyorsa onun üretebileceği bir fikir olmadığındandır. Söyleyeceği bir sözü olmadığındandır. Yapacağı, hayata geçireceği doğru dürüst bir projesi olmadığındandır. Sayın Bahçeli ve ekibi hakaret yerine eğer varsa söyleyecek sözleri onları buyursun söylesin ama maalesef söyleyecek sözü olmadığı için hakaret ve küfür yolunu tercih ediyor. Esasında bu Bahçeli'yi küçülten bir yaklaşımdır, milletimiz fikir ve küfrü bir birinden ayırt etme kabiliyetine sahiptir, bunu da her defa seçimlerde ve pek çok uygulamada göstermiştir."
BİZİM SÖYLEDİKLERİMİZE BAKIN
"Anayasa'dan şunlar çıkacak veya şunlar Anayasa'ya sokulacak diye. Biz her defasında söylüyoruz bunlar yalandan ibaret, iftiradan ibaret. AK Parti grubunun Anayasa Uzlaşma Grubu'na sunduğu metin içerisinde hem Türk kelimesi hem Türk milleti kelimesi defalarca geçmektedir. Bunu MHP'nin komisyon üyeleri de CHP'nin komisyon üyeleri de bilmektedir ve partilerini de eminim ki bilgilendirmektedir. Ama buna rağmen parti genel başkanları milletimizin bu noktada ki hassasiyetini istismar etmekte maalesef geri durmamışlardır büyük bir yalanı, büyük bir iftirayı dile getiriyorlar. Tıpkı 12 Eylül 2010 halk oylaması öncesinde '12 Eylül askeri darbesini yapanlar yargılanmaz, AK Parti sizi aldatıyor sakın inanıp oy vermeyin? propagandasını yaptıkları gibi şimdide başka yalan ve iftiranın propagandasını yapıyorlar" dedi.
12 Eylül askeri darbesini yapanlaın yargılandığını da hatırlatan Bozdağ, "Peki millete kim yalan söylemiş, kim milleti aldatmış?, CHP ve MHP aldatmış. Şimdi de aynı aldatma politikasını başka alanlarda allayıp pullayarak devam ettiriyorlar. Onun için diyorum ki vatandaşlarımıza her seferinde, sayın Başbakanımız da ifade ediyor, bizim söylediklerimize bakın. Eğer biz milletimizin aleyhine milletimizin yararına olmayan bir işe adım atarsak, o zaman bizi eleştirin 'o noktada yanlış yapıyorsunuz' diye söyleyebilirsiniz. Biz bu güne kadar milletimizin istemediği bir işi yapmadık. Milletimizin onay vermediği işi yapmayız, milletimizle birlikte hareket etti, bundan sonra da milletimizle beraber adımlarımızı atmaya devam edeceğiz" dedi..
AY-YILDIZLI BAYRAĞI ONURLA DALGALANDIRIYORUZ
Sayın Bahçeli ve ekibinin Türkiye'de Türk bayrağına karşı bir çalışma varmış gibi her yerde kalkıp bu sefer bayrak üzerinden başka şeyler söylediğini de hatırlatan Bozdağ, "Allah aşkına yıllar yılı Türkiye'de bayraktaki hilalin, bayraktaki yıldızın, bayraktaki kırmızının ne anlama geldiğini anlatan ve bunun mücadelesini veren bir kadroya ay yıldızlı al bayrağa Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi dünyanın her yerinde onurla gururla dalgalandırmayı şeref saymış bir kadroya sayın Bahçeli'nin bayrak üzerinden istismar yaparak saldırması da büyük bir yanlışlıktır. Bahçeli'ye benim buradan tavsiyem, biz ay yıldızlı al bayrağı Türkiye'nin 81 ilinde onurla gururla dalgalandırıyoruz. Yozgat'ta da dalgalandırıyoruz İzmir'de de dalgalandırıyoruz. Hakkari'de de dalgalandırıyoruz. Sayın Bahçeli bayrak sevgisini dilerim ki sadece ülkenin bazı illerinde değil, Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde aynı onurla dalgalandırabilir. Onu bu onuru bu gururu yaşamaya davet ediyorum. Buyursun her yerde bunu yapsın. Biz sayın Bahçeli'yi bu noktada alkışlayalım ama maalesef bayrak üzerinden de istismar siyaseti yapılıyor. Hepimizin derdi ay yıldızlı bayrağın gönderde daha gururla dalgalanması ve dünyanın her yerinde itibar görmesidir. Biz hükümet olarak attığımız adımlarla bayrağımızın itibarını dünyanın her yerinde daha bir üst noktaya getirdik Türkiye Cumhuriyeti'nin adını da dünyanın her yerinde yücelten adımları biz attık, icraatlara da biz attık bugün gittiğinize 2002'nin öncesinde Türkiye Cumhuriyetinin başka ülkelerde karşılığıyla bugünkü ülkelerde karşılığı asla mukayese edilemez. Biz Türkiye Cumhuriyetimizin de, devletimizin de, bayrağımızın da milletimizin itibarını içerde ve dışarıda daha güçlü hale getirmek için geceyi gündüze katarak çalışıyoruz, çalışacağız. Onları da milletimiz tanıyor tanıyacaktır" dedi.
PKK'NIN DERDİ BAHÇELİYİ SARDI
Çözüm süreci konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmalarını eleştiren Bozdağ, 'Öcalan onu izliyordur, kendi örgütünü bu kadar savunan, takip eden Bahçeli'yi o da takip ediyordur eminimö dedi. Bahçeli veya CHP'liler konuşurken PKK'nın yapacağının derdi ve telaşına düşmüş durumda olduğunu da belirten Bozdağ, "Ne yapacaklar, terör örgütü mensupları ne olacak bunlar niye silahları susturuyor, niye Türkiye topraklarını terk ediyor, niye terör eylem yapmıyor. Bahçeli bunun derdine düşmüş. Bunun telaşına düşmüş. Yahu silahların susması, terör örgütü mensuplarının Türkiye topraklarını terk etmesi, Türkiye'de terör saldırılarının olmaması kötü bir şey mi? İyi bir şey, ama belli ki bu iyi şeylerden bir rahatsızlık var. Şu anda PKK Terör Örgütü'nün derdi Bahçeli'yi sarmış. 'Ne verdiniz' diyor, 'ne yaptınız, ne ettiniz diyor' konuşuyor. Onun derdi Bahçeli'yi sarmış durumda. Biz şunu çok açıklıkla söylüyoruz, biz milletimizin huzuru, milletimizin refahı, kardeşliğimizin birliğimizin dirliğimizin güçlü olması için adımlar atıyoruz. Bu adımları atacağız, ne yaptığımızı milletimiz görecektir. Milletimizden gizli kapaklı hiçbir şey yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Ama çok ilginçtir, PKK Terör Örgütü'nün neler aldığının, alamadığının, neler verdiğinin veremediğinin derdi MHP Genel Başkanını sarmış durumda. Öcalan onu izliyordur, kendi örgütünü bu kadar savunan, takip eden Bahçeli'yi o da takip ediyordur eminimö diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Yozgat Bozdağ.Bahçeli,milletimiz Arasındaki Sevgi Bağlarını Bozdağ. - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.